Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Festivalis „Beepositive” startuoja Trakų Vokėje

Spalio 9 dieną 17 val. Trakų Vokės Tiškevičių dvaro parke įvyks Tarptautinio Vilniaus šviesų festivalio „Beepositive” 2015 atidarymas.
Trakų Vokė. Organizatorių nuotr.
Trakų Vokė. Organizatorių nuotr.

Festivalio kūrybinis vadovas ir daugumos instaliacijų autorius – dailininkas Ojaras Mašidlauskas teigia: „Nebus taip, kad lankytojai, atėję į parką, uždegs žvakutę – štai tau ir šventė. Ne, viskas primins ugnies pasaką. Einantiems parko takais atsivers netikėti vaizdai: eini alėja, matai vieną šviečiančią instaliaciją, toliau – antrą, o už posūkio ryškėja dar kita. Traukdamas bet kuria kryptimi pamatysi vis kažką naujo ir nepakartojamo: didelę menininko Donato Narušio šviečiančią žmogaus galvą, skraidančią vonią.” Matysime ir Ojaro instaliaciją „Ten kur maudėsi Dievai”, Kastės Mašidlauskaitės „Kantrybės taurę” ir kt. Prie apleisto buvusio Žemdirbystės instituto pastato, alėjoje, kabės Ojaro Mašidlausko ir Romo Žmuidzinavičiaus tapytos instaliacijos „Pasaulio kūrėjas” ir „Miesto kūrėjas”, o prieš sovietinius garažus plevens gigantiškas (20x8m) drugelis. Įėjimą į centrinius dvaro rūmus saugos tarp dekoruotų kolonų „plaukiojantis” ryklys, o į šventę atvykusius svečius iš balkono stebės rūmų damos. „Ryklio idėja paprasta, bet neprasta. Po grafų, dvarą valdė daug menamų „ryklių” – nuo agrarininkų iki bajorų, o dvaras vis nyksta. Mūsų užduotis – paversti Trakų Vokę  kultūros traukos centru” – toliau pasakoja Ojaras.

„Prie rūmų fontano įrengtose kūrybinėse dirbtuvėse darbo pakaks visiems. Ir suaugę, ir mažieji mokysis kurti ir dekoruoti žibintus. Sutemus jie bus kabinami ant bendruomenės medžio, deliojami į fontaną. Tai turėtų  pabrėžti ne tik fontano architektūrinį piešinį ar simbolinio medžio grožį, bet ir Trakų Vokės bendruomenės siekį gyventi gražioje aplinkoje bei santarvėje” – mintimis dalinosi festivalio koordinatorė Trakų Vokėje Vaida Strolienė.

Trakų Vokė. Organizatorių nuotr.
Trakų Vokė. Organizatorių nuotr.

Organizatoriai pasidžiaugė, kad festivalio lankytojus atidarymo proga VšĮ „Stalo teatras“ nudžiugins spektakliu – regėjimu visai šeimai „Avinėlio kelionė“ (spalio 9 d. 17 val. Trakų Vokės dvaro sodyboje). Šį muzikos, vaizdų ir vaidybos sinteze grįstą reginį kūrėjos vadina „spektakliu-regėjimu“. Spektaklio metu žiūrovai kviečiami atrasti savyje mažytį avinėlį ir drauge keliauti per pasaulio sukūrimo istoriją.

Kino festivalis „In latino” žada nudžiuginti žiūrovus trumpametražiais Pietų Amerikos nugalėtojų filmais.

Daugiau informacijos apie Beepositive www.beepositive.lt ir www.trakuvokesbendruomene.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius