Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalis „Vilnius Street Art“: balsuokite, kuris piešinys turi papuošti pastatą Vilniuje

Šių metų rugsėjo 5–13 d. sostinės erdves vėl ženklins tarptautinis festivalis „Vilnius Street Art“. Šiemet festivalio programa pasipildė nauju projektu – visą birželio mėnesį organizatoriai kvietė menininkus siūlyti savo eskizus Vilniaus universiteto Sveikatos ir sporto centro (Saulėtekio al. 2) pastato išpiešimui, o iki liepos 22 d. agituoja aktyviai dalyvauti eskizo-nugalėtojo rinkimuose.
„Vilnius Street Art“ konkurso eskizai
„Vilnius Street Art“ konkurso eskizai / Kūrėjų nuotr.

IŠSAMIAU SU DARBAIS GALITE SUSIPAŽINTI ŽEMIAU

„Idėjų konkursas pasiteisino, – mano festivalio kuratorė Aušra Trakšelytė, – jame sudalyvavo menininkai net iš 5 šalių (Lietuvos, Prancūzijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos bei Kipro) ir pasiūlė 15 intriguojančių eskizų išties sudėtingo pastato apipavidalinimui.“ Trys iš jų bendru festivalio organizatorių ir Vilniaus universiteto atstovų sutarimu yra pateikiami visuomenės vertimui – nuo liepos 15 iki 22 dienos galima balsuoti už labiausiai patinkantį  eskizą. Daugiausiai publikos simpatijų sulaukęs kūrinys bus įgyvendintas festivalio „Vilnius Street Art“ metu.

„Konkurso finalas – viešas balsavimas – kaip ir pats festivalis, yra tarptautinio lygmens, – mintimis dalijasi A.Trakšelytė, – „be festivalio „senbūvio“ Jurgio Tarabildos, debiutuojančio kūrybiniame duete su Gabija Žilionyte, grafikės Paulės Bocullaitės, pristatome ir britų menininko Gabrielio Marqueso eskizą. Rengdami viešą balsavimą norime, kad festivalis taptų organiška miesto, kurį kuriame visi, gyvenimo dalimi“.

Viešam balsavimui pateikiami eskizai dar nėra galutiniai. Festivalio organizatoriai su publikos išrinktu nugalėtoju ir VU Sveikatos ir sporto centro atstovais derins galutinį eskizą siekdami geriausios stilistinės ir tematinės dermės su pastatu.

Gabrielis Marquesas siūlo žaisti šešėliais

Londone ir Malaizijoje kuriantis menininkas pasiūlė konceptualiai apjungti komplikuotas pastato sienų plokštumas. Vos įsukus į Saulėtekio alėją ant šiaurinės, nuolat patamsyje skendinčios sienos, būtų matomos dvi sunertos plaštakos, tariamai kuriančios dramblio šešėlį. Saulėtekio alėja pavažiavus kiek toliau – ant pastato išnirtų didelis realistiškas dramblys. Šis piešinys paryškintų studentų miestelio „betono džiunglių“ įspūdį ir išradingai žaistų šešėlio koncepcija.

Kūrėjų nuotr./Gabrielis Marquesas „Dramblys.Ranku šėįelis“
Kūrėjų nuotr./Gabrielis Marquesas „Dramblys.Ranku šėįelis“
Kūrėjų nuotr./Gabriel Marques „Dramblys“
Kūrėjų nuotr./Gabrielis Marquesas „Dramblys“

Vandeniui atsparus Paulės Bocullaitės paplūdimys

Jauna grafikė ir teatro bei kino dailininkė siūlo Sveikatos ir sporto centro pastato sienose išryškinti aktyvaus laisvalaikio įvaizdį išpiešiant sienas paplūdimio tematikos grafiniu piešiniu. Tokiu būdu žaismingai atkreipiamas dėmesys į galimybę sportuoti ne vien sporto salėse, bet – šiltuoju sezonu – didelę pievą aplink pastatą paversti turiningo laisvalaikio erdve. Svarbus ir menininkės pasiūlytas techninis sprendimas: pastato sieną padengti drėgmei atspariais dažais, kurie lyjant išlaikytų sausos sienos vaizdą, išryškintų piešinį ir sukurtų paradoksalaus pozityvumo įspūdį.

Kūrėjų nuotr./Paulė Bocullaitė „Pliažas“ (lyjant)
Kūrėjų nuotr./Paulė Bocullaitė „Pliažas“ (lyjant)
Kūrėjų nuotr./Paulė Bocullaitė „Pliažas“ (saulei šviečiant)
Kūrėjų nuotr./Paulė Bocullaitė „Pliažas“ (saulei šviečiant)

Harmonijos įspūdis pagal Jurgį Tarabildą ir Gabiją Žilionytę

Debiutuojantis menininkų duetas pastato funkciją siūlo suinterpretuoti savaip – „studentų miestelyje“ esantis Sveikatos ir sporto centras jų nuomone yra tarsi harmonijos oazė protui ir kūnui. Čia studentai ateina stiprinti savo kūno, leisdami protui „atsikvėpti“. Visose pastato sienų plokštumose išsklidę 3D formatu išpiešti burbulai jaunųjų menininkų teigimu kurtų lengvumo ir atsipalaidavimo atmosferą.

Kūrėjų nuotr./Jurgis Tarabilda ir Gabija Žilionytė „Burbulai“
Kūrėjų nuotr./Jurgis Tarabilda ir Gabija Žilionytė „Burbulai“

Daugiau informacijos apie balsavimą festivalio internetiniame puslapyje www.streetart.lt ir „Facebook“ paskyroje www.facebook.com/VilniusStreetArtFestival. Balsavimas vyks iki liepos 22 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius