Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausiai Nacionalinį diktantą parašiusieji mokiniai apdovanoti prizais

Diktanto konkurse gausiausiai dalyvavusi ir padariusi mažiausiai klaidų Lietuvos mokyklos klasė - Vilniaus licėjaus 2 A klasė laimėjo dviejų dienų kelionę į Karaliaučiaus kraštą, į Tolminkiemį, kuriame gyveno ir kūrė lietuvių literatūros pradininkas Kristijonas Donelaitis.
Nacionalinis diktantas Briuselyje
Nacionalinis diktantas Briuselyje / URM nuotr.

Diktantą rašė 19 šios klasės mokinių, o du pateko į diktanto finalą. Edukacinę kelionę į Lietuvą  laimėjo mažiausiai klaidų diktante padariusieji penki mokiniai iš bendrojo ugdymo mokyklų bei lituanistinių mokyklų užsienyje – iš Baltarusijos, Lenkijos, Rusijos, Airijos, Amerikos.

Iš viso diktantą rašė daugiau kaip 3500 mokinių iš 140 šalies mokyklų.

Aktyviausiai diktantą rašė Vokietijos Vasario 16-osios gimnazija, Pelesos vidurinė mokykla, taip pat Kaliningrado lituanistinės mokyklos ir Punsko gimnazijos. Joms ministerija taip pat skirs dovanas.

„Švietimo ir mokslo ministerija šiemet ypač skatino Lietuvos ir užsienyje veikiančių mokyklų bendruomenes - mokinius, tėvus mokytojus - aktyviai dalyvauti jau septintą kartą vykstančiame Nacionaliniame diktante. Juk kalba – tai pats tvirčiausias mus jungiantis ryšys,“- sako švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

licejus.lt nuotr./Vilniaus licėjus
licejus.lt nuotr./Vilniaus licėjus

Pasak ministro, dalyvavimas Nacionaliniame diktante skatina mokytis ir siekti kalbėti, rašyti taisyklingai bei didžiuotis mūsų lietuvių kalba, ją puoselėti.

Nacionalinį diktantą iš viso rašė daugiau nei 7000 žmonių. 300 diktantą rašė Lietuvos ambasadose bei lietuvių bendruomenėse užsienyje.

Iš viso diktantą rašė daugiau kaip 3500 mokinių iš 140 šalies mokyklų. Aktyviausiai konkurse dalyvavo Raseinių r. Šiluvos vidurinės mokyklos, Klaipėdos „Vėtrungės“, Tauragės „Versmės“, Jonavos Senamiesčio, Kėdainių Šviesiosios, Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijų mokiniai. Į diktanto finalą iš viso pateko 41 mokinys, balandžio 12 d. jie varžysis dėl raštingiausio mokinio vardo.

Šiemet pirmąkart diktantą rašė įmonių ir organizacijų darbuotojai. Šioje kategorijoje „Lietuvos įmonės – už pagarbą lietuvių kalbai“ vieni iš  aktyviausių buvo Švietimo ir mokslo ministerijos atstovai.

Nacionalinį diktantą iš viso rašė daugiau nei 7000 žmonių. 300 diktantą rašė Lietuvos ambasadose bei lietuvių bendruomenėse užsienyje.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius