Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į Trakus gausų būrį svečių subūrė geras oras ir Viduramžių šventė (nuotraukos)

Šį šeštadienį ir sekmadienį į Trakus kviečia tradicinė Viduramžių šventė. Kaip ir kasmet, šventėje gausu pramogų tiek jaunam, tiek senam: nuo pasyvaus riterių kovų stebėjimo, iki dalyvavimo puodų žiedimo užsiėmimuose. Šiemet renginys skirtas Žalgirio mūšio 600-osioms metinėms paminėti.
Šventės akimirka
Šventės akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Viduramžių šventė Trakų pusiasalio pilyje
Viduramžių šventė Trakų pusiasalio pilyje

Šeštadienį Trakuose šurmuliavo itin daug žmonių, tačiau ne visi jie rinkosi į Viduramžių šventės teritoriją – kai kuriuos atbaidė bilietų kainos. Norint patekti į tvora aptvertą teritoriją suaugusiajam reikėjo sumokėti 10 litų, mokyklinio amžiaus vaikams, studentams ir senjorams – 5 litus. Tai labiausiai atbaidė į Trakus atvykusias gausias šeimas, kurios grįžo stebėti koncerto, vykusio miesto šventės metu.

Šeštadienį Viduramžių šventėje Pusiasalio pilyje prasidėjo trečiasis tarptautinis viduramžių riterių turnyras Lietuvos kariuomenės vado kalavijui laimėti. Šiais metais dėl šio kalavijo kaunasi riteriai iš Lietuvos, Baltarusijos, Italijos, ir Ukrainos klubų. Kas taps laimėtoju, paaiškės sekmadienio vakarą. Šį tarptautinį viduramžių riterių turnyrą organziuoja Trakų istorijos muziejus.

Šventėje buvo pristatomi senieji amatai: drabužių siuvimas, juostų pynimas, kaulo, rago, medžio, gintaro, odos apdirbimas. Čia pat buvo galima įsigyti šių dirbinių arba pabandyti pasigaminti patiems. Mažiesiems buvo siūloma dalyvauti lipdymo iš molio ir piešimo konkurse „Vytautas ir Žalgirio mūšis“, šaudymo iš lanko turnyre, pasižiūrėti „Lėlės“ teatro  spektaklį „Trys paršiukai“ ar kitų užsiėmimų.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Šventės akimirka
Vaikai renginyje rado įdomių užsiėmimų

Amatininkai prekiavo ir savo kurtais papuošalais iš metalo ir stiklo, vitražais, mediniais drožiniais, siūlė paragauti viduramžius menančių patiekalų: šventės teritorijoje su žiburiu nebuvo galima rasti Trakuose taip populiarių kibinų ar kebabų, bet buvo galima paragauti bandelių, pyragų, „bobos ąsotyje“, jautienos troškinio su voveraitėmis, mėsa kimštos duonos ir kitų patiekalų.

Lankininkų klubas „Strėlė“ organizavo viduramžiško šaudymo iš lanko turnyrą. Norintieji galėjo ne tik stebėti šaulių pasirodymus, bet ir patys išbandyti jėgas šaudydami iš lankų, arbaletų bei arbalistos.

Įspūdingus pasirodymus publikai pristatė šokio ir ugnies studija „Čiutyta“, senosios muzikos ir šokio trupė „Festa Cortese“, senovinių šokių ir kultūros klubas „Mysteria Mundi“ ir kiti kolektyvai.

Šventės programą galima rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius