Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Jaunųjų Lietuvos dizainerių ekspozicija Londone sulaukė pasisekimo

Visą praėjusią savaitę Londone, LR ambasados patalpose, veikusi Lietuvos jaunųjų dizainerių ekspozicija sulaukė dizaino ir meno vadybos specialistų dėmesio.
Dizaineris R.Gražis su gitara „Young Lithuanian Designers“ atidaryme
Dizaineris R.Gražis su gitara „Young Lithuanian Designers“ atidaryme / Simono Vaikaso nuotr.

„Tai nuostabiai subtili ekspozicija. Nueikite“ – savo „Facebook“ profilyje parašė tarptautiniu mastu žinoma knygų apie dizaino vadybą autorė Kathryn Best, apsilankiusi „Young Lithuanian Designers“ parodoje, surengtoje Londono dizaino festivalio kontekste. Dizaino vadybos ekspertė atkreipė dėmesį, kad nors ši Lietuvos dizainerių potencialą pristatanti ekspozicija įsikūrusi toliau nuo pagrindinių festivalio renginių, tačiau ji išskiria iš konteksto ir apsilankiusieji tikrai ją įsimins.

Šią paroda savo vizitu pagerbė ir prestižiniame West Endo rajone įsikūrusios šiuolaikinio meno galerijos Pilar Corrias Gallery vadovė Silvia Sgualdini. Jai labiausiai patiko Vilniaus dailės akademijos (VDA) studentės Liucijos Kvašytės, šiemet laimėjusios pagrindinį Jaunojo dizainerio konkurso prizą mados kategorijoje darbai.

Kartu su šia mados kolekcija  buvo eksponuoti ir kitų šešių “Jaunojo dizainerio prizo 2014” konkurse pastebėtų ir įvertintų studentų darbai –  3 industrinio ir 3 grafinio dizaino.

L.Kvašytės kolekciją „Kelionė 83‘ – 13‘“ įkvėpė tėtis, kuris dizainerei asocijuojasi su  idealizuotu personažu – veržlaus, laisvo ir harmonijoje su aplinka esančio alpinisto įvaizdžiu. Kurdama šią kolekciją dizainerė siekė ištirti kartų problematiką, suderinti seną ir naują, atrasti harmoniją su aplinka bei aplinkiniais.

Kartu su šia mados kolekcija  buvo eksponuoti ir kitų šešių “Jaunojo dizainerio prizo 2014” konkurse pastebėtų ir įvertintų studentų darbai –  3 industrinio ir 3 grafinio dizaino: Povilės Šlepetytės (VDA) suprojektuotos „Reed“ high-end klasės garso kolonėlės,  Rapolo Gražio (VDA) belaidė elektrinė gitara LAVA, Viliaus Dringelio lopšys „Gegutė“, taktilinė Marijos Matiušovos (Vilniaus dizaino kolegija) knyga apie grafinį dizainą, Modestos Kalkytės (VDA) projektas „Struktūrolonija“ ir Sabinos Korzunovos (Vilniaus dizaino kolegijos) sistema šviečiamajai literatūrai.

Susidomėjimas paroda buvo nemažas, ne vienas lankytojas teiravosi ar galima įsigyti eksponuojamus daiktus.

Ekspozicijoje dalyvavę septyni autoriai pristatė savo darbus LR ambasadorei Jungtinėje Karalystėje Astai Skaisgirytei - Liauškienei  bei bendravo su parodos lankytojais. Rugsėjo 17 d. vykusio parodos „Young Lithuanian Designers“ atidarymo svečiai turėjo galimybę pasiklausyti dizainerio R.Gražio gitara atliekamos folk muzikos bei pasivaišinti lietuviškais obuoliais.

Pasak ekspoziciją organizavusio VDA Dizaino inovacijų centro (DIC) vadovo Mariaus Urbanavičiaus,  susidomėjimas paroda buvo nemažas, ne vienas lankytojas teiravosi ar galima įsigyti eksponuojamus daiktus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius