-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jubiliejinis festivalis „Centras” kelia aktualius klausimus apie medijų meną Lietuvoje

Prasidėjęs spalis liudija apie artėjantį Tarptautinį medijų meno ir muzikos festivalį „Centras”, kuris savo dešimtmetį suskaičiuos per dešimt dienų, kupinų garso ir vaizdo įvykių.
Mindaugo Gapsevičiaus instaliacija
Mindaugo Gapševičiaus instaliacija / Organizatorių nuotr.

Spalio 21 – 31 d. Kaune vyksiantis renginys pristatys aktualiausius šiuolaikinio meno ir muzikos vardus bei kels klausimą – ar per pastaruosius penkiolika metų Lietuvoje susiformavo stipri ir gyvybinga medijų meno scena?

Spalio 21 d. galerijoje „Post” (Laisvės al. 51A) festivalį „Centras” atidarys paroda „Remediacija”, kuri kvies pasvarstyti, kas gi nutiko lietuviškam medijų menui bei kokiomis formomis jis egzistavo ir egzistuoja šiandien. Kaip parodą pristato jos kuratorius Jurij Dobriakov, „šiandien, nors medijų menas Lietuvoje nebėra aktuali kolektyvinė realybė, vis dar įdomu atsigręžti į jo raidą per pastaruosius 10–15 metų ir susisiekti su juo per grupinę parodą – savotišką praeities futuristinių utopijų retrospektyvą – tarsi per mediumą. Kitaip tariant, pabendrauti su pačia lietuviško medijų meno dvasia. Jubiliejinis medijų meno ir muzikos festivalis „Centras“ atrodo tam tinkama proga.”

Organizatorių nuotr./Julijonas Urbonas „Skambančios durys”
Organizatorių nuotr./Julijonas Urbonas „Skambančios durys”

Paroda „Remediacija“ yra bandymas bent trumpam vėl grąžinti medijų meno sampratą į akiratį, pasitelkus punktyrišką subjektyvų tyrimą, atspindintį kuratoriaus asmeninę Lietuvos medijų meno lauko patirtį, o kita vertus, parodantį tam tikrą fragmentišką chronologinį pjūvį. Parodos dalyviai Arturas Bumšteinas, Vitalij Červiakov, Tomas Čiučelis, Mindaugas Gapševičius, Bartosh Polonski ir Urtė Milda Širvinskaitė, Rimas Sakalauskas, Julijonas Urbonas, Aistė Viršulytė, 3xpozicija pristatys į medijų meno istoriją įrašytus ar dar Lietuvoje nerodytus kūrinius bei atskleis savo santykį su medijų menu.

Organizatorių nuotr./Rimas Sakalauskas „Bipolar”
Organizatorių nuotr./Rimas Sakalauskas „Bipolar”

Festivalis „Centras” per dešimt dienų apkeliaus ne vieną Kauno kultūrinę erdvę ir pripildys jas garso ir vaizdo srautais. Spalio 23 d. naktiniame bare „Lizdas” išskirtinius pasirodymus surengs prancūzas Kangding Ray ir japonas Ueno Masaaki, bei lietuviai Inner, su~y ir S13. Spalio 25 d. galerijoje „Post” bus galima sudalyvauti vaikams ir plačiajai auditorijai skirtoje edukacinėje programoje. Spalio 29 d. galerija „Meno forma” paners į griežtų kūrybinių impulsų vakarą su Gábor Lázár (Vengrija), audio_z, Refusenik, ref/inter bei Tadu Zaranka (Lietuva). Spalio 30 d. Kauno kino centre „Romuva” įvyks baigiamasis ir laukiamiausias festivalio pasirodymas – vokiečio Blixa Bargeld vokalinis solo spektaklis „Rede / Speech”. Festivalio dūzgės lauks su Tomas Nordmark (Švedija) kavinėje „Kultūra”.

Organizatorių nuotr./Aistė Viršulytė „Tylos kambarys”
Organizatorių nuotr./Aistė Viršulytė „Tylos kambarys”

Bilietus į mokamus renginius galima įsigyti Tiketoje. Festivalį „Centras” iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Kauno miesto savivaldybė. Festivalio partneris – Goethe’s institutas Lietuvoje. 

Daugiau informacijos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius