-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jūros šventės istoriją pasakoja paroda po atviru dangumi

Likus kelioms valandoms iki oficialaus Jūros šventės starto Klaipėdos senamiestyje atidaryta visą šventės istoriją menanti paroda po atviru dangumi. Jos eksponatai jau aplankė sostinę taip pat Kauną ir, sugrįžę į pajūrį, skelbia, kad laikas švęsti.
Jūros šventės istoriją mena paroda po atviru dangumi
Jūros šventės istoriją mena paroda po atviru dangumi. / L. Sėlenienės nuotr.

„Į jūrą, visa Lietuva!“ pavadinta paroda tapo savotišku šventės šaukliu, visus kviečiančiu traukti į Klaipėdą. Istorinės dokumentikos parodoje nuosekliai išdėstyta Jūros šventės, jau menančios 80 metų, istorija.

Eksponatuose atsiveria ir tarpukario vaizdai, ir sovietmečio šventės epizodai, ir šių dienų Jūros šventės akimirkos.

Jūros šventės dienomis paroda bus eksponuojama Turgaus gatvėje, o rugpjūčio mėnesį parodos ekspozicija bus pastatyta Atgimimo aikštėje.

Didysis Jūros šventės šurmulys prasidės vakarop, kuomet uostamiesčio gatvėmis pražingsniuos spalvinga šventinė eisena, įtrauksianti apie 7 tūkstančius dalyvių.

Entuziazmą supažindinti visą Lietuvą su Jūros šventės tradicijomis parodė ne tik jos organizatoriai, bet ir Mažosios Lietuvos istorijos muziejus.

Didysis Jūros šventės šurmulys prasidės 18 val. Pagrindinėmis uostamiesčio gatvėmis pražingsniuos spalvinga šventės dalyvių eisena.

Į ją, planuojama, įsitrauks apie 7 tūkstančiai žmonių, apsirėdžiusių įvairiausiais jūriniai personažais, ar pasiruošusių marinistine atributika.

Į kruizinių laivų terminalą patrauksianti minia galės šėlti, kol prašvis. Atsakingi uostamiesčio pareigūnai patenkino šventės organizatorių prašymą linksmybes pratęsti iki 2 val. nakties. 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius