Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaziuko mugės renginiai jau skelbiami

Prieš 412 metų Vilniuje prasidėjusi Kaziuko mugė, tęsdama senąsias tradicijas bei įpūsdama gaivaus naujovių vėjo, šiemet vėl pakvies vilniečius ir miesto svečius į kasmetinę, rekordišką lankytojų skaičių pritraukiančią Kaziuko mugę.
Kaziuko mugė Vilniuje
Kaziuko mugė Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Kaziuko mugė

Ši pirmoji pavasario šventė neįsivaizduojama be verbų iš margų žolių ir gėlių, bei tradicinio pirkinio – barankų karolių. Liaudiška muzika, rankdarbiais ir gardžiais kvapais viliojanti mugė, šiemet miesto širdyje vyks kovo 4-6 dienomis.

Kas laukia Kaziuko mugės lankytojų šiais metais?

Amatininkų kiemelis įsikurs Katedros aikštės pradžioje. Jame tautinio paveldo amatininkai pristatys unikalius darbus, smalsuolių akis džiugins verbininkai, kurie sukurs nuostabaus grožio verbų oazę ir atsivers spalvingoji Inkilėlių sostinė.

Šiemet Kaziuko mugėje nebus pamiršti ir mažiausi mugės lankytojai. Pirmą kartą bus dovanojama šventė vaikams. Linksmas, pilnas siurprizų „Kaziuko vaikų pasaulis“ lauks vaikų Katedros aikštėje. Renginio metu koncertuos daugiau kaip 15 vaikų kolektyvų, džiugins nuotaikingi pasakų personažai, profesionalūs aktoriai supažindins su teatro pasauliu. Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“ kvies iliustruoti skaitomas knygeles, už tai dovanodamas Nacionalinio vaikų literatūros konkurso laureatų knygas vaikams. Šventėje gerą nuotaiką skleis gydytojai klounai, Baltijos cirko artistai; ornitologų klubas mažuosius kvies pažinti paukščius, dalyvauti viktorinose.

Užgavėnių personažai (raganaitės ir velniukai) pristatys Šiaulių tautodailininko Sauliaus Tamulio medinių kaukių parodą. Ekspoziciją sudarys apie 50 skirtingų Užgavėnių kaukių.

Netoli Katedros aikštės T.Vrublevskio gatvėje įsikurs Gerumo ir vilties alėja. Joje savo darbus demonstruos neįgaliųjų veiklos organizacijos bei vaikų globos namai.

Rotušės (kažkada buvusi miesto turgaus) aikštė taps Žydų miesteliu, kuriame žydiškų melodijų jūroje savo miklumą demonstruos žydų amatų meistrai. Čia bus galima įsigyti suvenyrų, protingų knygų, o žydų virtuvės asai pakvies vilniečius ir miesto svečius paragauti tradicinių patiekalų ir saldumynų. Miestelio atidarymas įvyks kovo 4 d. 16.00 val. Kas į miestelį užsuks penktadienį ar šeštadienį (kovo 5 d.), Žydų miestelio scenoje pamatys koncertuojančius Vilniaus „Saulėtekio“ vidurinės mokyklos mokinius, Žydų dainų ir šokių ansamblį „FAJERLECH“.

Nuo smagių šokių ar apsipirkinėjimo išalkę svečiai galės užsukti į Maisto kermošių V.Kudirkos aikštėje. Nė vienam nedera iš kermošiaus išeiti tuščiu skrandžiu, tad čia užkandą sau ras net patys išrankiausieji. Kovo 5 d. Lukiškių aikštėje vyks Lietuvos barbekiu kepėjų turnyras.

Gedimino pr. ir Odminų skvero sankirtoje bei Pilies g. ir B. Radvilaitės g. sankirtoje įsikurs jau žinomos „Kanarėlės“. Juose bus galima įsigyti spaudos, informacinių leidinių, specialių Kaziuko mugės suvenyrų. Taip pat bus unikali proga linkėjimus perduoti tiesiai iš mugės, nes veiks Kaziuko paštas. Gedimino pr. pradžioje įsikūrusioje „Kanarėlėje‘‘ šiemet bus platinami Kaziuko mugės pasai, dedamos vizos. Į Kaziuko mugės pasą galės pretenduoti visi atvykę į šių metų mugę: tautodailininkai, amatininkai, artistai,  prekeiviai, bet kokio amžiaus lankytojai ir tie, kurie yra pasiruošę kiekvienais metais joje apsilankyti.

Džiugu, kad šiemet sulauksime svečių iš 16 užsienio valstybių (virš 500 dalyvių). Jie stebins savo unikaliais ir išskirtiniais dirbiniais Didžiojoje gatvėje.

Turbūt, dauguma pavargusių žmonių pamąsto apie pirties šilumą ir vandenį. Kaip teisingai mėgautis pirties malonumais žino pirtininkai, kuriuos bus galima aplankyti prie Bernardinų sodo didžiųjų vartų.

Šiemet pirmą kartą mados gerbėjų ar ieškančių kažko naujo savo garderobui lauks Madų ir dizaino alėja. Nors organizuojama pirmą kartą, bet sulaukusi didelio dalyvių skaičiaus, ji vyks ir Vokiečių bei Maironio gatvėse.

Šiemet Kaziuko mugės lankytojai bus liudytojai naujo Lietuvos rekordo. Virgilijus Vaičiūnas sieks ilgiausio šaukšto Lietuvoje rekordo. Jis ruošiasi per 4 dienas iš 12 m. ilgio rąsto išdrožti šaukštą. Jau pirmąją Kaziuko mugės dieną lankytojai galės stebėti šio šaukšto,, gimimo procesą‘‘ Lukiškių aikštėje.

Kaziuko mugės atidarymo ceremonialas kovo 4 d. (penktadienį) 15 val. Katedros aikštės pradžioje.

Teatralizuotos mugės eitynės kovo 5 d.( šeštadienį) 13-14 val./ nuo Lukiškių aikštės Gedimino prospektu į Rotušės aikštę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius