Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Klaipėdoje – pirmasis mokslo ir meno festivalis „Restart“

Pirmojo, Klaipėdoje vyksiančio, mokslo ir meno festivalio „RESTART“ organizatoriai – VšĮ „Klaipėdos šventės“ kartu su Klaipėdos universitetu ir kūrybine asociacija „Žuvies akis“, lapkričio 23-28 dienomis, kviečia į turiningą ir intriguojančią kelionę mokslo labirintais.
Klaipėdos universitetas
Klaipėdos universitetas / A.Pelakausko nuotr.

Šiemet festivalis startuoja bendradarbiaudamas su Klaipėdos universitetu, kuris mini įkūrimo ir savo veiklos 25-etį. 

Visą savaitę besidominčių mokslu lauks įvairios mokslininkų ir menininkų paskaitos, diskusijos, kūrybinės dirbtuvės, parodos, ekskursijos, knygų pristatymai, instaliacijos ir teatro pasirodymai, robotikos mokykla. Festivalis pakvies ir į specialius projektus – „Iškeisk pamoką į paskaitą“ ir „Pasikviesk pamoką“, kurių metu bus surengta daugiau nei 100 įvairių paskaitų ir renginių moksleiviams ir ikimokyklinio amžiaus vaikams. Specialus programos dėmesys bus skirtas jūrinės kultūros pažinimui, Klaipėdos ir Vakarų regiono kultūrinei ir mokslinei erdvei pristatyti.

Mokslo ir meno festivalis vyks Klaipėdos universiteto erdvėse, kultūros įstaigose, verslo įmonėse, viešosiose erdvėse. Anot renginio organizatorių, pagrindinis festivalio tikslas – sukurti sinerginį universitetų ir miesto bendruomenės bendradarbiavimą, sudaryti galimybes iš arčiau pažinti universitetų veiklas, edukacines inovacijas, o universitetams išplėsti savo veiklos arealus į miesto viešąsias teritorijas. Festivalio metu siekiama apjungti miesto akademinę bendruomenę, mokslo ir kultūros įstaigas bei organizacijas, savivaldos, verslo, turizmo atstovus ir plačiąją visuomenę.

Tikimasi, kad festivalis ne tik teigiamai įtakos Klaipėdos kaip akademinio miesto įvaizdį, bet turės įtakos ir glaudesniam Klaipėdos universitetų ir miesto bendruomenės bendradarbiavimui, pasiūlys naują  Klaipėdos miestui formatą – mokslo ir meno derinį, skatins vaikus ir jaunimą aktyviau domėtis mokymusi ir aktyvia kūrybine veikla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius