Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokiniai koncertu prisimins garsų smuikininką ir mokytoją Raimundą Katilių

Balandžio 4-tąją bus dešimt metų, kai Lietuva neteko didžios asmenybės, garsaus smuikininko, nepaprasto mokytojo, fenomenalaus darbštumo ir iškilios dvasios žmogaus Raimundo Katiliaus. Tai unikali ir didi asmenybė, kuri savo dvasia nepaliauja skleisti nenutrūkstantį poveikį Lietuvos kultūrai ir šiomis dienomis.
Smuikas
Smuikas / Organizatorių nuotr.

Raimundas Katilius 1970-1972 m. laimėjęs keturiuose tarptautiniuose konkursuose tapo pirmasis lietuvių atlikėjas, taip gausiai vainikuotas laurais. Greta intensyvios koncertinės veiklos R.Katilius su tokia pačia energija ir kūrybine aistra atsidavė pedagoginiam darbui Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, savo studentus mokydamas to paties, ko visada reikalavo ir iš savęs – aukščiausio profesionalumo ir precizikos.

„…bet kokia kūrybinė profesija yra kaip nepasiekiamas horizontas. Jei tik jį pasieksi – viskas baigta“, – tokius žodžius Jono Urbonavičiaus sukurtame dokumentiniame filme „Nepasiekiamas horizontas“ sako smuikininkas Raimundas Katilius.

Norėdami sekti savo Mokytojo pavyzdžiu, kūrybinį kelią tokiais principais stengiasi tiesti ir jo mokiniai. Tad tikriausiai bus dar ne vienas koncertas, vakaras ar paminėjimas, skirtas šiai didžiai asmenybei atminti.

Kovo 27 d. šeštadienį 18 val. Šv.Ignoto bažnyčioje (šv. Ignoto g. 6) R.Katiliaus mokiniai Darius Dikšaitis ir Aidas Strimaitis rengia vakarą „Mūsų Mokytojui“, kuriame skambės L.Boccherini, J.M.Leclair, S.Prokofjev kūriniai dviem smuikams, vakarą ves muzikologė Vytautė Markeliūnienė.

Smuikininkas Darius Dikšaitis tarptautinių konkursų laureatas, Lietuvos publikai puikiai pažįstamas kaip Čiurlionio kvarteto artistas. Smuikininkas Aidas Strimaitis taip pat aktyviai propaguoja kamerininę muziką ir koncertuoja su duetu Duo Strimaitis.

„Norime pagerbti savo Mokytoją ne tik prisimindami jį savo pokalbiuose, bet ir nuveikti kažką tokio, kas būtų skirta tik Jam ir išreikšta muzikos garsais“, – sako bendrakursiai bičiuliai Darius ir Aidas, drauge studijavę prof. R.Katiliaus klasėje. – Todėl labai norėtumėm pakviesti į šį muzikos vakarą pabūti kartu mintimis, prisiminimais ir muzika kartu su mūsų Mokytoju.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius