-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinės dailės galerijoje – edukacinė programa, skirta parodai „Vytautas Kairiūkštis ir jo aplinka“

Nacionalinės dailės galerijos Edukacijos centras parengė meninio užimtumo programą, skirtą parodai „Vytautas Kairiūkštis ir jo aplinka“, kuri tęsis iki pat rudens. Galerijos išplatintame pranešime spaudai tiegiama, kad programoje: ekskursijos su gidu po parodą „Vytautas Kairiūkštis ir jo aplinka“, edukaciniai užsiėmimai bei „Atviri sekmadieniai“ šeimoms.
Nacionalinė dailės galerija
Nacionalinė dailės galerija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Nacionalinėje dailės galerijoje eksponuojamoje tarptautinėje parodoje „Vytautas Kairiūkštis ir jo aplinka“ pristatoma ryškiausio avangardinio meno kūrėjo tarpukario Lietuvoje, jo mokinių ir bendraminčių Lietuvoje bei Europoje kūryba. Parodoje Nacionalinės dailės galerijos lankytojams suteikiama išskirtinė proga pamatyti ir suprasti, kokiais teoriniais bei praktiniais  principais rėmėsi XX a. 2–4 dešimtmečių menininkai, kūrę nauja ir neįprasta, anuomet neretai ir šokiruojančia meno kalba. Parodoje eksponuojama konstruktyvistinė, kubistinė, abstrakčioji tapyba, fotomontažai, avangardiniai leidiniai. Parodą lydi avangardinio kino programa.

Nacionalinės dailės galerijos Edukacijos centras parengė meninio užimtumo programą, skirtą parodai „Vytautas Kairiūkštis ir jo aplinka“, kuri tęsis iki pat rudens.

Ekskursijos po parodą „Vytautas Kairiūkštis ir jo aplinka“ su gidu

Norintiems išsamiai apžvelgti Vytauto Kairiūkščio, jo mokinių ir bendraminčių kūrybą avangardinio meno kontekste, sužinoti įdomių faktų apie menininkų gyvenimą, jų pasaulėjautą, kviečiame aplankyti parodą ir dalyvauti diskusijose su NDG gidu lietuvių ar užsienio kalbomis.

Kiekvieną antradienį, trečiadienį, ketvirtadienį, 14.00 val. – edukaciniai užsiėmimai

Kiekvieną antradienį, trečiadienį ir ketvirtadienį 14.00 val. NDG vyks edukaciniai užsiėmimai. Jų metu lankytojai turės progą susipažinti su avangardinio leidinio kūrimo principais, konstrukcijos tapyboje idėja, fotomontažo, eksperimentinio kino teorija ir praktika. Sužinosime, kodėl šie autoriai atmetė tiesioginį realaus pasaulio vaizdavimą, eksperimentavo ir kūrė naują estetikos sampratą. Kartu stebėsime, mąstysime ir kursime. Kiekvienas užsiėmimas susidės iš teorinės pažinties ir praktinių eksperimentų užsiėmimo tema.

„Atviri sekmadieniai“ šeimoms

Kiekvieną sekmadienį Edukacijos centras nemokamų užsiėmimų programose kviečia dalyvauti visas šeimas, vasaros atostogų metu likusias mieste, tačiau norinčias ne tik neįprastai praleisti laisvalaikį, bet ir įgyti tam tikrų žinių, o kartu atskleisti savo gebėjimus – tapti eksperimentinio kino ir fotografijos kūrėjais, įspūdingų instaliacijų autoriais, avangardinių leidinių redaktoriais. 

Šiuo metu Nacionalinėje dailės galerijoje taip pat vyksta specialios edukacinės programos, skatinančios giliau ir kūrybiškai pažinti nuolatinės XX a. Lietuvos dailės ekspozicijos kūrinius, parodas „Algirdas Šeškus. Archyvas (Pohulianka)“, „Moters laikas. Skulptūra ir kinas“ bei Algimanto Kunčiaus fotografijų seriją „Rekonstrukcija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius