-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Negrąžinant pinigų už „Depeche Mode“ koncertą – kalbos apie „Makroconcert“ bėdas

Po to, kai agentūra „Makroconcert Lietuva“ sustabdė bilietų į neįvykusį grupės „Depeche Mode“ koncertą grąžinimą, apie šią bendrovę pasklido gandų, jog ji bankrutuoja. Tačiau agentūros atstovai šias kalbas neigia.
„Depeche Mode“.
„Depeche Mode“ / Organizatorių nuotr.

„Tai blefas, neturintis jokio pagrindo, nes šiemet „Makroconcert Lietuva“ jau pradėjo vykdyti dešimties renginių reklaminę kampaniją. Agentūra „Makroconcert“ organizuoja renginius ne tik Lietuvoje, bet ir Rytų bei Vidurio Europoje. Galbūt tokias kalbas kursto bloga ekonominė situacija, kitų įmonių griūtis. Ši dezinformacija trukdo mums dirbti“, – kalbas paneigė „Makroconcert Lietuva“ komunikacijos vadovas Aivaras Gelžinis.

Tuo tarpu sustabdžius bilietų į neįvykusį koncertą grąžinimą pasklido kalbos, jog ši bendrovė gali ir neatsiskaityti su bilietų turėtojais – neva įmonė gali bankrutuoti, o kiti suplanuoti „Makrokoncerto“ renginiai bus organizuojami per kitą įmonę.

Tikina, kad pinigus grąžins

Į neįvykusį „Depeche Mode“ koncertą buvo parduota apie 18 tūkstančių bilietų, kurių išplatinta beveik už 3 milijonus litų. Oficialiais duomenimis, šiuo metu yra gražinta pinigų už du trečdalius parduotų bilietų.

Komunikacijos vadovo A.Gelžinio teigimu, už neįvykusį koncertą pinigų neatgavę žmonės neturėtų nerimauti, nes laiko atsiimti pinigus visiems pakaks.

Deja, tačiau bankroto atveju žmogus negali būti tikras, kad pinigus atgaus – tokioje situacijoje vartotojai būna ne pirmoje vietoje.„Laikinai dėl finansinių sunkumų bilietų grąžinimas yra sustabdytas, tačiau noriu patikinti, kad pinigai už neįvykusį koncertą bus visiems sugrąžinti nuo spalio 30 dienos. Nėra numatyta jokia bilietų grąžinimo pabaigos data. Šis penktadienis yra paskutinė data norintiems Jungtinėje Karalystėje atgauti pinigus už neįvykusius Michaelio Jacksono koncertus. Mano manymu, iš 50 milijonų įsigijusių bilietus atsiras ir nespėjusių to padaryti, o mes ketiname grąžinti pinigus už bilietus tiek laiko, kiek prireiks žmonėms“, – teigė A.Gelžinis.

Vargai nesibaigia

Tuo tarpu žmonių, kurie nori atgauti pinigus už nusipirktus bilietus, tokie pažadai  ne itin guodžia. Vilnietis Žygimantas 129 litus kainavusius bilietus į „Depeche Mode“ koncertą su draugais įsigijo vienas pirmųjų. Tačiau dabar šie bilietai vaikinui tapo tikru galvos skausmu – dėl jų teko leistis į tikrą odisėją.

„Stovėjau ilgoje eilėje su bilietais, bet atsiimti nespėjau, kasa dirbo tik iki 20 valandos vakaro. Vėliau skambinau koncerto organizatoriams, jie man atsiuntė prašymo formą, kurią užpildęs kartu su bilietais išsiunčiau atgal. Man buvo pasakyta, kad pinigus į sąskaitą perves po savaitės. Nebuvo nei po savaitės, nei dar po kitos, kol galiausiai pinigų grąžinimas buvo atidėtas“, – pasakojo Žygimantas.

Vaikinas nenuleido rankų ir kreipėsi į  Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą, tačiau ten nieko paguodžiančio neišgirdo. „Man pasiūlė rašyti skundą, tačiau kol nėra duomenų apie „Makroconcert Lietuva“ bankrotą, jokios realios pagalbos negaliu tikėtis“, – kalbėjo vaikinas.

Po bankroto – pinigų nematyti

Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos specialistai teigia, kad net ir koncerto organizatorių bankroto atveju visgi nederėtų nuleisti rankų.

„Dabar mes laukiame atsakymo iš koncerto organizatorių, dėl kokių priežasčių yra atidėtas pinigų grąžinimas, o tuomet ir žiūrėsime, kokių priemonių imsimės. Bankroto atveju yra paskiriamas bankroto administratorius. Tokiu atveju vartotojams reikia raštiškai kreiptis į mus ir į bankroto administratorių; pinigai yra grąžinami eilės tvarka. Deja, tačiau bankroto atveju žmogus negali būti tikras, kad pinigus atgaus – tokioje situacijoje vartotojai būna ne pirmoje vietoje. Yra visokių pavydžių, kartais pinigai atgaunami, o kartais procesas užtrunka labai ilgai“, – teigė Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos departamento direktorė Edita Bishop.

Atšaukė dėl ligos

Vilniuje „Depeche Mode“ koncertas buvo atšauktas dėl vokalisto Dave'o Gahano ligos. Gegužės 12 dieną grupės lyderį ištiko ūmus gastroenterito priepuolis.

Liepos 16 dieną Valstybinėje vartotojų teisių apsaugos tarnyboje įvyko pasitarimas, kuriame dalyvavęs „Makroconcert Lietuva“ direktorius Vaidas Zdancevičius pažadėjo nuo rugpjūčio mėnesio pradžios organizuoti pinigų už neįvykusio koncerto bilietus grąžinimą Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose, taip pat pageidaujantiems pinigus pervesti į vartotojų sąskaitas.

Bilietų platintojai už bilietų spausdinimą ėmė 3 litų mokestį, todėl vartotojai taip pat turi teisę susigrąžinti ir šį mokestį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius