-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niujorko ir Londono menininkai vėl skrenda į Marijampolę

Birželio 27 dieną Marijampolėje vėl pasirodys garsusis Niujorko dailininkas Ray Bartkus. Kartu su savo draugais – iškiliais dailininkais, dizaineriais ir architektais – jis surengs tarptautinį menininkų simpoziumą „Niujorkas, Londonas, Marijampolė – idėjų migracija“.
Ray Barkaus kūrinys Nežemiška simfonija
Ray Barkaus kūrinys Nežemiška simfonija / „Arvi“ nuotr.

Ray Bartkus bei jo draugai Vandana Kumari Jain ir Michaelis Kevinas Estabrookas kurs tris paveikslus ant Marijampolės senamiesčio sienų. Ray sumanė ant senosios prieplaukos  nutapyti efektingą kompoziciją, kuri gražiai atsispindės Šešupės tėkmėje.

Simpoziumo metu birželio 29 – liepos 1 dienomis viešbutyje „Mercure Marijampolė“  vyks atviros miestui intelektualinės diskusijos apie dailės, mados, šviesos magijos ir dizaino naujoves. Ray Bartkus drauge su Niujorko šviesos dizaino žvaigžde Kacperu Dolatowskiu miesto visuomenei pateiks unikalų J.Basanavičiaus aikštės apšvietimo projektą. Tikimasi, kad artimiausiu metu šis projektas bus įgyvendintas ir pagrindinė miesto aikštė suspindės netikėtomis spalvomis.

Londono architektas Paulas Anthony Campbellas pateiks idėjų, kurios be didelių investicijų J.Basanavičiaus aikštėje sukeltų sveiką šurmulį. Viena tokių idėjų, kurią Paulas tikisi pats įgyvendinti – projektas „Miami-jampole beach J.Basanavičiaus aikštėje“.  Pasak Paulo Anthony, tereikia vieno sunkvežimio smėlio, truputį fantazijos ir miesto aikštė taps linksma kaip Majamio paplūdimys. Ši idėja Paului gimė praėjusiais metais, kai jis lankėsi pirmąkart Marijampolėje. Tada jis išgirdo, kad jaunieji marijampoliečiai savo miestą vadina Majamiu.

Simpoziume dalyvaus ir Lietuvos menininkai. Iškili drabužių dizainerė Julija Janus ir Niujorko mados pasaulio žinovė Ina Bartkus surengs forumą apie miesto stilių ir madą. Geriausia šių metų Lietuvos kino režisierė Giedrė Žickytė parodys performansą iš kino archyvų “Gyvenimo ekspresas Kapsukas – Marijampolė”.

Ši neįprastą simpoziumą jau antri metai rengia Marijampolės architektai ir „Arvi“ įmonių grupė. „Menas įkvepia ir praturtina, mes laimingi, kai mus supa talentingi žmonės “, – sako „Arvi“ valdybos pirmininkas Vidmantas Kučinskas. Simpoziumo kuratorius yra garsus lietuvis, kuriantis Niujorke – Ray Bartkus.

„Arvi“ nuotr./Philipo Grisewoodo kūrinys simbolizavo vartotojiškos visuomenės ribas
„Arvi“ nuotr./Philipo Grisewoodo kūrinys simbolizavo vartotojiškos visuomenės ribas

  

Ray Bartkus per 24-jus savo karjeros metus kūrė iliustracijas didžiausiems JAV leidiniams – „The New York Times“, „The Wall Street Journal“, „Billboard“, „Time“, „Newsweek“, „Harper’s“ ir daugeliui kitų. Pastaruoju metu dailininkas savo kūrinius rodė asmeninėse ir grupinėse parodose Niujorke, Vilniuje, Vroclave, Vienoje, Ženevoje, Londone. 

Niujorko dizainerio Kacpero Dolatowski sukurti šviestuvai puošia garsiausias mados parduotuves bei restoranus Tokijuje, Dubajuje, Niujorke, Kopenhagoje, kituose miestuose. Daugiau kaip 10 metų jis vadovavo „Tiffani“ juvelyrinių graviūrų skyriui.    

Ši idėja Paului gimė praėjusiais metais, kai jis lankėsi pirmąkart Marijampolėje. Tada jis išgirdo, kad jaunieji marijampoliečiai savo miestą vadina Majamiu.

Ina Bartkus yra “Public School” mados namų Niujorke gamybos direktorė ir Filadelfijos Drexelio universiteto Mados fakulteto profesorė. Sparčiai kintančiame Niujorko  mados versle Ina dirba per dvi dešimtis metų. Savo karjerą ji pradėjo Alberto Makali mados namuose, vėliau dirbo “Rag and Bone” bei “Haute Hippie” gamybos viceprezidente. Šiuo metu jis  kuria nuosavą drabužių liniją pasaulio keliautojams.

Paulas Campbellas yra vienas geriausių Didžiosios Britanijos kraštovaizdžio ir miesto planavimo specialistų. Jis šešerius metus dirbo Londono mero miesto plėtros komandoje ir vadovavo keletui įspūdingų projektų. Londone jis vertinamas dėl ypatingai profesionalaus sugebėjimo derinti transportą, gamtovaizdį ir architektūrą su gyventojų interesais. 

Vandana Kumari Jain bei Michaelis Kevinas Estabrookas yra pakankamai jauni, bet spėję išgarsėti Niujorko dailininkai, dalyvavę prestižinėse pasaulio parodose ir pelnę daugybę apdovanojimų.

Simpoziumą remia JAV ambasada, LR kultūros taryba, Marijampolės savivaldybė,  „Arvi“ įmonių grupė, viešoji įstaiga „Sveikatingumo idėjos“, įmonė „Metida“ ir kt.

Renginių programa ir informacija apie planuojamus projektus skelbiama internetinėje svetainėje www.malonny.lt

„Arvi“ nuotr./Paulo Campbello Marijampolės kraštovaizdžio atnaujinimo idėjos
„Arvi“ nuotr./Paulo Campbello Marijampolės kraštovaizdžio atnaujinimo idėjos

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius