-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paroda: Tie, kurie netilpo į rėmus

Spalvinga tapyba, vaizduojanti tuos, kurie neįtelpa į jokius rėmus, bet tinka vienas kitam, ieško, tokių, kaip jie patys. Štai ką šį vakarą išvysite menininkės Agnės Juršytės tapybos parodoje „Netilpę į Nojaus arką“.
Vienas Agnės Juršytės darbų.
Vienas Agnės Juršytės darbų. / Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijos nuotr.
Temos: 2 Paroda Nojaus arka

Kaip pasakojo A.Juršytė, Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje atidaroma ekspozicija parodys atstumtuosius, kitokius, kuriančius, gyvenančius ir jaučiančius kitaip. „Išbarstyti po pasaulį, bet saugantys vienas kitą mintimis ir jausmais, laukiantys atsitiktinio susitikimo“, – apie savo darbus kalbėjo menininkė.

A.Juršytė yra grafikė, tačiau šįsyk viešai bus rodomi jautrios sielos menininkės tapybos darbai, kurti praėjusią vasarą. Autorės darbuose vyrauja ryškios spalvos bei abstrakčios formos, visi parodos „Netilpę į Nojaus arką“ darbai spinduliuoja pozityvumu, yra labai jaukūs. Todėl parodos rengėjai apžiūrėti A.Juršytės kūrybą kviečia visus, pasiilgusius šilumos ir artumo, ieškančius pozityvumo bei įkvėpimo šaltinio.

 Asmeninio archyvo nuotr. /Agnė Juršytė savo kūryboje atskleidžia jausmus ir išgyvenimus.
Agnė Juršytė savo kūryboje atskleidžia jausmus ir išgyvenimus.

Menininkės teigimu, kuriančių meną darbai susiję su gebėjimu interpretuoti. „Pasak vieno iš konstruktyvizmo filosofijos pradininkų Heinzo von Fosterio, tokio dalyko kaip realybė nėra. Tai, ką mes vadiname realybe, yra tik mūsų interpretacija“, – teigė autorė. Anot jos, būtent dėl to, kad žmonės laiko realybę neginčijamu dalyku, kuris yra apaugęs daugybe įpročių, didžiausias iššūkis menininkui yra tuos įpročius griauti naujomis interpretacijomis.

„Kūrybos tikslas yra keisti žmogų. Įdomu jausti, kaip pasaulis susitraukia į mažą lašą ir, virsdamas mintimis, plečiasi, išaugdamas lyg šakotas augalas iki dangaus ir dar už jo... Kartais norisi, kad mano darbai šildytų žmones, kad kiekvienas juose atrastų ką nors sau artimo“, – anksčiau yra sakiusi A.Juršytė.

Paroda Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje (Šv. Jono g. 11) atidaroma trečiadienį 17.30 val. Ji veiks iki š. m. balandžio 29 d. Galerija veikia I–IV 9–17 val., V 9–16 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius