-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulinio garso pianistas Richardas Claydermanas tikisi lietuvių palaikymo

Jau šį penktadienį mūsų šalyje koncertuosianti muzikos legenda Richardas Claydermanas gyvena žavingą gyvenimą – 70 milijonų įrašų visame pasaulyje pardavęs atlikėjas turi itin prašmatnių fortepijonų kolekciją ir nemažėjantį šūsnį gerbėjų laiškų.
Richardas Claydermanas
Richardas Claydermanas

Tiesa, jam vis dar svarbiausia, kad gerbėjai deramai įvertintų jo gyvus pasirodymus. Iš Lietuvos publikos scenos grandas viliasi sulaukti palaikymo jau šį penktadienį, spalio 7 d., koncertuodamas Vilniaus kongresų rūmuose.

Kartu su styginių ansambliu į sceną lipsiantis 57-erių R.Claydermanas per savo karjerą įrašė daugiau kaip 1,2 tūkstančio melodijų.  Gražiausias iš jų dovanos pasirodymo metu. Muzikos kritikai romantišką prancūzų pianisto muziką vadina savita ir išsiskiriančia iš visų kitų jo bendražygių.

„Pasirodymams stengiuosi pasirinkti aukščiausios klasės muzikantus, tad klausytojai girdės aukščiausios klasės garsą“, – žada pianistas R.Claydermanas.

Guinnesso rekordų knygoje įrašytas kaip sėkmingiausias pasaulio pianistas, prancūzas ant laurų nemiega. Kas kartą jo skambinama muzika, ar tai būtų legendinių „Beatles“ dainos, ar Stevie Wonderio hitai, ar romantiška melodija iš filmo „Titanikas“, nešykšti ekspresijos ir įtaigumo.

„Būti romantiku šiandien – tas pats, kas suvokti aplinkinio pasaulio žavesį, įvertinti, koks nuostabus dangus, jūra, gamta. Tai  sugebėjimas pajausti meilę, kai esi apsuptas grožio. Grodamas pianinu stengiuosi perteikti visus šiuos jausmus“, – sako itin sėkmingą, 35-erius metus trunkančią karjerą padaręs R.Claydermanas.

Kad ir kokiais emocijų pliūpsniais pasižymėtų pianisto koncertai, daugelis nustebtų sutikę jį gatvėje. Drovus ir santūrus R.Claydermanas kasdieniame gyvenime nesiveržia į žiniasklaidos puslapius, mėgsta tylą ir ramybę. „Aš garsiai nekalbu ir labai retai susierzinu. Viską laikau savyje“, – prisipažįsta legenda tapęs prancūzas.

Susikaupusius jausmus R.Claydermanas išlieja ant fortepijono klavišų, priversdamas iš pasigėrėjimo aikčioti pilnas koncertų sales. Jo sėkmės paslaptis paprasta – tai didžiulė meilė muzikai ir savajam instrumentui, kurio jis neapleidžia nuo pat jaunystės. „Nuo pat gimimo mane supa muzika, namuose veikiausiai nebuvo nė dienos be muzikos. Pradėjau skambinti būdamas trejų ar ketverių ir galiu drąsiai teigti, kad muzika visada buvo didele mano gyvenimo dalimi“, – šypteli pianistas.

R.Claydermaną išgirsti Vilniuje galite jau spalio 7-ąją, penktadienį, 19 val. Vilniaus kongresų rūmuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius