Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Pure Future“ scenoje – unikalus elektroninės muzikos atlikėjas

Paslaptingasis „The Maneken“ – unikalus atlikėjas, grojantis muziką keleriais muzikos stiliais: funk, disco, soul, minimal ir house. Jo kompozicijos puikiai pateikia šiuolaikinės šokių muzikos kultūros tendencijas ir muzikos pasiekimus ištisais dešimtmečiais.
Atlikėjas „The Maneken“
Atlikėjas „The Maneken“ / Organizatorių nuotr.

Visi „The Maneken“ pasirodymai yra vienetiniai. Jis pats dainuoja, o muziką „konstruoja“ ant šviečiančios magnetinės lentos „Reaktable“.

Garsai išgaunami, dedant suprogramuotus magnetinius kubelius ant magnetinio lauko. Kiekviename kubelyje suprogramuotas atskiras garsas, vokalas ar ritmas.

Kubelį pasukus, tempas gali lėtėti ar greitėti, reguliuojasi garsas tiesiog atitraukus jį nuo lentos centro.

Reaktable – naujausias elektronikos stebuklas

„The Maneken“ groja Europoje sparčiai populiarėjančiu „Reaktable“ mikšeriu.

Nuo 2005–ųjų vasaros Trakų pilyje rengiamas „Pure Future“ festivalis pateisina savo vardą ir visada stengiasi pademonstruoti kažką unikalaus ir naujo.

Reactable Live! yra daugelio metų kompiuterinės muzikos, žmogaus bei kompiuterio sąveikos tyrimų rezultatas.

Tai švari ir tiesioginė sąsaja, be teksto sąrašų ar nesibaigiančių konfigūracijų. Technologija perduota į visą muzikos kūrimo procesą, į muzikanto rankas. Projektuojant programinę bei techninę įrangą vienu metu sukurta visiškai nauja saviraiškos priemonė, kuri yra gerokai daugiau pažengusi, nei bet kas kita, kas šiuo metu yra muzikos kūrimo rinkoje.

Šiuo instrumentu pradėjo kurti netgi Islandijos superžvaigždė Björk.

Kaip tai veikia?

Reactable mechanizmas yra įkvėptas modulinio analoginio sintezatoriaus, panašų 60–ųjų pradžioje yra sukuręs Bob Moog, tačiau patobulinta naujomis koncepcijomis, mėginių ėmimu ir skaitmeninių efektų apdorojimu.

Su moduliniais sintezatoriais anksčiau paprastai turėjo būti sujungti skirtingi moduliai sudėtingais kabeliais, klaidų tikimybė procese buvo be galo didelė.

Dabar su Reactable tai pasiekti galima daug lengviau, paprastesniu būdu, nes ryšiai tarp blokų yra valdomi automatiškai pagal jų tipus, nustatymus, ir jų artumą.

Atvyksta net 10 žmonių komanda

„The Maneken“ galima apibrėžti kaip disco–funk scenos atlikėją.

Jis daugelinstrumentalistas, kompozitorius ir prodiuseris. Savo debiutinį albumą jis sukūrė ir įrašė savarankiškai, nuosekliai ir kokybiškai atlikęs visas instrumentinės ir vokalinės dalis.

Čia jį pastebėjo didieji pasaulio prodiuseriai. Retas atvejis, kai anglai perka projektus iš Rusijos ar Ukrainos, užsispyrusiam entuziastui pavyko.

Iš Kijevo kilusiam vaikinui puikiai sekasi dirbti visame pasaulyje. Jo įrašų parduota Japonijoje, Prancūzijoje, Anglijoje.

Atlikėjo grojimą nori išgirsti daugelio pasaulio šalių klausytojai.

„Pure Culture“ agentūrai nusišypsojo laimė sutarti su brangiai kainuojančiu artistu. Kartu atvyksta visa atlikėjo komanda, lėktuvu skraidinama nemažai vietos užimanti aparatūra. Jie sumontuoja Reaktable, prižiūri „The Maneken“ kūrybos procesą.

Programa trunka apie tris valandas.

Nesibaigiantys eksperimentai

„The Maneken“ nuolat eksperimentuoja, laisvai žaidžia su įvairiais stiliais. Jis taip pat laisvai jaučiasi kaip vokalistas ir elektroninės muzikos kūrėjas vienu metu.

Jo koncertinė programa yra vienas asmuo, kuris kuria muziką, realiu laiku per elektroninių prietaisų įvairoves.

Svarbiausias iš jų, – žinoma, Reaktable – eksperimentinis muzikos instrumentas. Plačiajai visuomenei ši programa buvo pateikta pagrindinėje pernykščio festivalio „Kazantip“ scenoje, kai pasiklausyti „The Maneken“ elektroninio spektaklio susirinko tūkstančiai žmonių.

Šio unikalaus atlikėjo klipai dažnai transliuojami nuo Baltijos šalių iki Artimųjų Rytų. Be Ukrainos TV, vaizdo klipai pasirodė Ispanijos „Sola“ televizijoje, „Music Box“ Italijoje, „Music Box“ Rusijoje, Lietuvos, Baltijos ir Arabijos MTV eteryje.

Unikalų artisto pasirodymą bus galima išgirsti Trakų pilyje vyksiančio festivalio „Pure Future“ VIP erdvėje, karalių rezidencijoje – uždarame kieme.

Kol kas VIP bilieto kaina yra 200 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius