Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ž. Brazauskas: „Akademinė muzika – ne snobams – ji yra skirta visiems“

Praėjus dvejiems muzikos renginių ciklo „Iuvenes art 2015“ koncertams, kuriuose pasirodė ir save pristatė jaunieji Lietuvos muzikantai, gyvenantys ir kuriantys skirtinguose pasaulio vietose, laukiamas – trečiasis. Šį kartą – spalio 2 d. (penktadienį) 18.30 val. Užutrakyje ir spalio 4 d. (sekmadienį) 16 val. Birštono kurhauze vis dar turėsite progą išgirsti išskirtiniu laikomo muzikanto Žilvino Brazausko, buvusio žymiosios klarnetininės Sabinos Mayer studento, atliekamos muzikos grožį.
Ž_Brazauskas_profilio
Žilvinas Brazauskas
Daugelis Žilviną pažįsta kaip itin aktyvų ir charizmatišką muzikantą, išsiskiriantį gyvybingai ir profesionaliai atliekama muzika ir lygiai tokia pat, įspūdį paliekančia apranga ir spalvota batų kolekcija. Tačiau labiau už viską Žilvinas išsiskiria savo paprastumu ir išskirtiniu požiūriu į muziką.
 

Pradžia – dainavimo studijoje

Žinoma, pirmoji Žilvino pažintis su muzika buvo jo namuose, kuriuose violončelininkė mama ir melomanas tėtis tapo pagrindiniais žmonėmis, padėjusiais formuotis asmeniniam Žilvino muzikiniam skoniui. Tačiau rimtesnė Žilvino pažintis su muzika įvyko jam lankant dainavimo pamokas pas mokytoją Nijolę Švagždienę.

Praėjus vos vieneriems metams po pamokų studijoje, N. Švagždienė suprato turinti pranešti tėvams, kad Žilvinas būtinai turi pradėti groti klarnetu, padėsiančiu jam dainavimo srityje – grojant juo ne tik prasiplėčia plaučiai, bet ir aiškesnis tampa melodijos frazavimas. Tai ir buvo ta lemtinga akimirka, kai aštuonerių Žilvinas pradėjo mokytis groti klarnetu J. Naujalio muzikos gimnazijoje, pas muziką, pedagogą, klarneto virtuozą Vitalių Žemaitį. Žinoma, kaip pasakojo Ž. Brazauskas, viskas prasidėjo nuo išilginės fleitos, nes natų tuo metu teigė dar gerai nepažinojęs.

Netikėjo savo sėkme

Po abitūros egzaminų Žilvinas pasinėrė į svarstymus, kur studijas jam rinktis būtų geriausia. Po apmąstymų apie Prancūziją, M. Rostropovičiaus fondo (kurio globotinis jis yra nuo 2007 metų) pastūmėtas, muzikantas susidomėjo studijomis Liubeko aukštosios muzikos mokykloje. Po vykusių meistriškumo kursų, Žilvinas net nedvejojo norintis studijuoti pas čia dirbančia, išskirtinį požiūrį į muziką turinčią, žymiąją klarnetininkę Sabina Mayer. Netikėjimas, jog gali pakliūti į šios muzikantės-legendos klasę, šiandien virto realybe – Žilvinas savo rankose jau turi Liubeko auštosios muzikos mokyklos bakalauro diplomą.

Studijos užsienyje – tai nepažintas kelias, kuriuo taip norisi praeiti – smalsu buvo susipažinti ne tik su vokiškąja kultūra, bet ir mokymo technikomis.

Dar šiais, 2015 metais „Freunde Junger Musiker” (liet. Draugiški jaunieji muzikantai) organizacijos prizu apdovanotas muzikantas, šiuo metu tęsia magistro studijas „Hanns Eisler“ aukštojoje mokykloje Berlyne. Kaip sako pats atlikėjas, studijos užsienyje – tai nepažintas kelias, kuriuo taip norisi praeiti – smalsu buvo susipažinti ne tik su vokiškąja kultūra, bet ir mokymo technikomis. O kur dar sutikimų su skirtingų pasaulio šalių muzikantais vertė..

Specialiai šiam koncertų ciklui į Lietuvą atvykęs muzikantas, klarnetininkas Žilvinas Brazauskas pasirodys drauge su pianiste Daiva Stulgyte.

Pianistė Daiva Stulgytė
Pianistė Daiva Stulgytė

Paskutiniųjų „Iuvenes art“ koncertų datos:

Smuikininkė Katažyna NARKEVIČ (Lietuva-Vokietija) ir Kšištof MARKEVIČ (Lietuva)

2015 m. spalio 9 d. 18:30 val.Užutrakio dvaro sodyba (Trakų r.)
2015 m. spalio 11 d. 16:00 val. Birštono kurhauzas (B. Sruogos g. 2)

* Koncertai nemokami

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius