Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sostinės dienų metu į Vilniaus Katedros aikštę kvies neįgalieji

Jau vienuoliktą kartą Sostinės dienų metu Vilniuje, Katedros aikštėje, vyks šventė „Tau, Vilniau!“ – respublikinė neįgaliųjų bendruomenės mugė ir koncertas. Ši šventė tapo tradiciniu Vilniaus miesto kultūros renginiu, kuris prisideda prie neįgaliųjų ir sveikųjų žmonių suartėjimo.
Drono žvilgsnis į žemę 90 laipsnių kampu
Drono žvilgsnis į žemę 90 laipsnių kampu / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Renginį remia UAB „Blikas“ ir Vilniaus apskrities Gestų kalbos vertėjų centras.

Šventė „Tau, Vilniau!“ – tai galimybė neįgaliems žmonėms parodyti visuomenei savo kūrybinius ir darbinius pasiekimus bei neišsenkančią dvasios stiprybę.

Katedros aikštėje koncertuos ne tik geriausi neįgaliųjų meno saviveiklos kolektyvai, bet ir Lietuvos kariuomenės garbės sargybos orkestras.

Planuojama, kad šventėje, kurioje numatoma paminėti ir Etnografinių regionų metus, dalyvaus apie 1500 neįgaliųjų, atstovaujančių per 100 organizacijų. Katedros aikštėje koncertuos ne tik geriausi neįgaliųjų meno saviveiklos kolektyvai, bet ir Lietuvos kariuomenės garbės sargybos orkestras, Lietuvos folk-roko grupė „Žalvarinis“, diksilendas „Sweetband“,  Vita Pimpienė, Ilja Aksionovas, kiti atlikėjai.

Mugėje darbus eksponuos ir pardavinės neįgalieji liaudies amatų meistrai, namudininkai iš įvairių Lietuvos vietų. Viso renginio metu jiems talkins Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos kariūnai,  Vilniaus miesto moksleiviai ir studentai.

Vilniečiai bei miesto svečiai turės galimybę apžiūrėti ir įsigyti suvenyrų, meninių dirbinių, pasiklausyti kaimo kapelų pasirodymų, pasivaišinti kareiviška koše, šauniai pasilinksminti.

Užsukę į „Info tašką“ neįgalieji ir jų artimieji bus konsultuojami, o viešoji įstaiga „Sveikas miestas“ visus kvies pajudėti, pasportuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius