Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tarptautinė šiuolaikinės juvelyrikos paroda „AKIS 2015 TELŠIAI“ „Akademijos“ galerijoje

Spalio 5 – 17 dienomis Vilniaus dailės akademijos galerijoje „Akademija“ (Latako g. 2) vyksta tarptautinė šiuolaikinės juvelyrikos paroda „AKIS 2015 TELŠIAI“ – čia eksponuojami Europos menininkų juvelyrikos kūriniai.
Tarptautinė šiuolaikinės juvelyrikos paroda „AKIS 2015 TELŠIAI“ „Akademijos“ galerijoje
Tarptautinė šiuolaikinės juvelyrikos paroda „AKIS 2015 TELŠIAI“ „Akademijos“ galerijoje

Dalį kolekcijos sudaro autorių atvežti darbai, kita dalis – rugsėjo mėnesį Telšiuose vykusiame simpoziume sukurti papuošalai ir objektai tema „Akis: vaizdo ir minties determinantas“.

Juvelyrikoje akis yra vienas svarbiausių „įrankių“, tačiau, visų pirmiausia, akis maitina vaizduotę tikrovės reginiais. Akis yra tas taškas, kuriame susitinka šiapusybė ir anapusybė, apčiuopiama ir neapčiuopiama, tikrovė ir intelektas.

Akis yra susitikimo centras. Savo patirtis menininkai įkūnija mažo mastelio kūriniuose, skirtuose ne tik žiūrėti, bet ir dėvėti.

Parodos dalyviai: Mona Wallstrom (Švedija), Kelly McCallum (Jungtinė Karalystė), Philipas Sajetas (Nyderlandai), lenkai Giedyminas Jablonskis, Andrzejus Bossas, Olga Podfilipska-Krysinska, Michalina Owczarek, Olga Stawarska, lietuviai Laima Kėrienė, Beata Zdramytė, Albertas Gedvilas, Benas Staškauskas, Solveiga ir Alfredas Krivičiai, Asta ir Mindaugas Šimkevičiai, Violeta Adomaitytė, Dovilė Kondrašovaitė, Justina Zymonaitė, Justina Bukantaitė, Tautvydas Vidugiris. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Kuratorė Laima Kėrienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius