-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainietiško džiazo pliūpsnis festivalyje „Kaunas Jazz“

Labai norėtume, kad šie jauni džiazo atlikėjai iš Ukrainos Lietuvoje viešėtų linksmesnėmis aplinkybėmis. Tačiau yra kaip yra. Būdami netoli Ukrainos, užgniaužę kvapą stebime ten vykstančius įvykius. Galbūt mintis apie tai, kad menas išgelbės pasaulį, ir yra pernelyg idealistiška, tačiau festivalis Kaunas Jazz šįmet savo programą skiria Ukrainos laisvės siekiui. Juk dar nepamiršome Lietuvos patirtos agresijos.
„Kaunas Jazz“ vakaras
„Kaunas Jazz“ vakaras / Aliaus Koroliovo nuotr.

Kviečiame nepraleisti net trijų pasirodymų, kuriuos festivalyje surengs VA Project (net du – naujos mūsų iniciatyvos Džiazo gatvė scenose, vieną – Vilniaus muzikos klube Tamsta) ir parodyti solidarumą su ukrainiečiais.

Kita vertus, šie muzikantai dėmesio nusipelno ir be pilietinių motyvų. 2012-aisiais susibūrę Kijevo džiazo mokyklos auklėtiniai gaivioje savo muzikoje sujungia džiazą, fanką, soulą, bliuzą ir kitus stilius. Grupės vokalistai Ana Kuksa ir Vladas Karaščiukas jau yra pasižymėję ne viename dideliame konkurse – pelnė apdovanojimus renginiuose New Wave Junior, lietuviams puikiai žinomame festivalyje Slavianskij bazar ir kituose festivaliuose. Užpernai Vladas buvo apdovanotas ir garsiojo Italijos San Remo festivalio jaunimo konkurse.

2012-aisiais Kijeve debiutavusi grupė jau po metų laimėjo Ukrainoje surengtą džiazo konkursą Jazz Debut – V.Karaščiukas čia taip pat buvo išrinktas geriausiu vokalistu.

2012-aisiais Kijeve debiutavusi grupė jau po metų laimėjo Ukrainoje surengtą džiazo konkursą Jazz Debut – V.Karaščiukas čia taip pat buvo išrinktas geriausiu vokalistu. Muzikantai greitai sulaukė pripažinimo – buvo pakviesta koncertuoti Vokietijoje, dažnai pasirodo Ukrainos televizijos laidose.

„Norime sukurti unikalią, nepakartojamą atmosferą sabo koncertuose. Norime užkariauti visą pasaulį ir supažindinti kuo daugiau žmonių su mūsų muzika“, - sako VA Project nariai. Jaunatviškas maksimalizmas? Galbūt. Bet juk be ambicijų ir tikėjimo svajonėmis šiame beprotiškame pasaulyje nieko nepasieksi. Tikime, kad šiltas Lietuvos publikos dėmesys padės šiems talentingiems ukrainiečiams bent trumpam pamiršti jų šalį plėšančias problemas (jei tai apskritai įmanoma), o tuo pačiu ir pajusti – mūsų šalyje jie tikrai surado naujų draugų.

VIDEO: Vlad Karaschuk - VA Project "Twentysomething" (Cover Version)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius