-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vieši meno chuliganai

Trečiadienį prasideda Nyderlandams skirta projekto „Artscape“ programos dalis, kuri visą mėnesį kvies susipažinti su šios šalies daile, džiazu ir kinu.
Galerijoje „Vartai“ vilniečiai galės pamatyti meno chuliganų iš Roterdamo kūrinius, sužavėsiančius ne tik savo konstrukcija, bet ir daugiafunkciškumu.
Galerijoje „Vartai“ vilniečiai galės pamatyti meno chuliganų iš Roterdamo kūrinius, sužavėsiančius ne tik savo konstrukcija, bet ir daugiafunkciškumu. / Organizatorių nuotr.

Galerija „Vartai“ šiai parodai pakvietė žymiuosius tarpdisciplininio meno chuliganus iš Roterdamo „Atelier Van Lieshout“ (AVL). Šią kompaniją 1995 m. įkūrė menininkas Joep van Lieshout, su savo komanda išgarsėjęs kontroversiškais ir net įstatymus peržengiančiais projektais - Roterdame įkurta anarchistine laisvąja respublika AVL-Ville, kurioje galioja savitos AVL taisyklės ir cirkuliuoja vietinė valiuta, bei utopiniu Vergų miesto projektu, kritikuojančiu vakarietišką visuomenės santvarką.

Pasak galerijos „Vartai“ direktorės Nidos Rutkienės, AVL meninė praktika apima instaliaciją, meno objektų kūrimą, interjero dizainą, baldų gamybą, architektūrą, o kūriniai intriguoja ne tik savo išradinga konstrukcija, bet ir daugiafunkciškumu. Lietuvių tarpdisciplininiam menui parodoje atstovauja ne mažiau išradingas Dainius Liškevičius, kuris pristatys projektą, paties įvardijamą kaip iškylą: į galerijos erdvę perkraustomi daiktai, ilgą laiką sandėliuoti menininko laiptinėje.

Kinas

Nyderlandų filmų programą rytoj kino teatre „Skalvija“ pradės aktoriaus, scenaristo ir režisieriaus Alexo van Warmerdamo juodojo humoro komedija „Padavėjas“, pasakojančia tragikomišką padavėjo Edgaro gyvenimo istoriją, kuriamą po žmonos padu esančio rašytojo Hermano. Pagrindinį vaidmenį kino juostoje atlieka pats režisierius. Gegužės 3 d. „Skalvijoje“ Lietuvos kinomanams bus parodytas paskutinysis garsiojo olandų dokumentinio kino kūrėjo Joris Ivenso filmas „Vėjo istorija“. „Šis filmas – tai bandymas nufilmuoti tai, kas nematoma, – vėją, kuriuo siekiama perteikti kultūros bei visuomenės nepastovumą. Tam pasirinkta erdvė – Kinija“, - sakė festivalio „Kino pavasaris“ direktorė Vida Ramaškienė. Gegužę taip pat bus rodomi Heddy Honigmann, Eddy Terstallo filmai, o programą užbaigs garsaus olandų meistro Marko Verkerko dokumentinis filmas „Pasiklydę Budos vaikai“.

Muzika

Nyderlandų Karalystei „Artscape“ džiazo programoje gegužės 18 d. atstovaus „Yuri Honing Acoustic Quartet“. Lietuvą šiame koncerte pristatys brandus jaunosios kartos džiazmenas saksofonininkas, kompozitorius Kęstutis Vaiginis bei pripažintas Lietuvos džiazo kūrėjas, pianistas, klavišininkas, kompozitorius Dainius Pulauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius