Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 29

Vilniaus Rotušės aikštėje skambėjo egzotiški ritmai (nuotraukos)

Šeštadienį Vilniaus Rotušės aikštėje tęsėsi tarptautinio folkloro festivalio „Skamba skamba kankliai“ programa. Vidurdienį į aikštę kvietė užsienio šalių muzika ir šokiai, išjudinę ne vieną festivalio žiūrovą.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Koncerto akimirka
Kipro atstovo pasirdymas
Nors šeštadienio diena buvo apniukusi, lynojo, tačiau tai žmonių neišgąsdino – publika Kipro ir Moldovos šalių atstovų pasirodymus stebėjo pasislėpusi po skėčiais. Šių šalių folkloro kolektyvų pasirodymai koncerto „Svetukai mano, rygailio!“ metu visiems pakėlė nuotaiką bei privertė aikčioti: štai kiprietis visus stebino šokiu su stiklinėmis ant galvos – pasirodymo metu nė viena iš jų nesudužo.

Jei pastarosioms šalims gera nuotaika ir energinga muzika nepavyko prisikviesti saulės, tai tą puikiausiai įvykdė svečiai iš Žaliojo Kyšulio salų. Tik scenoje pasirodžius šiam kolektyvui baigėsi lietus ir pro debesis pasirodė pirmieji saulės spinduliai.

Tamsiaodės merginos stengėsi neatsilikti nuo prieš tai pasirodžiusio kipriečio: ant galvos užsidėjo pilnus 1,5 litro talpos vandens butelius ir puikiai išlaikydamos pusiausvyrą šoko egzotiškus šokius.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Koncerto akimirka
Egzotiška muzika išjudino ne vieną festivalio svečią

Žaliojo Kyšulio atstovai „Bawtuquinhas PBS – Rythem and Drums of Cape Verde“ šilčiausiai iš visų pasirodžiusių kolektyvų bendravo su publika: nusileido nuo scenos, šokdino moteris ir vyrus, mokė savo šalyje įprastų šokio judesių pagal būgnų muziką.

Paskutinieji koncerte pasirodė akcijos „Lietuva – Gruzija VIENA ŠIRDIS“ dalyviai, grupės „AstroGeorgia“ folklorinis ansamblis „Chveneburebi“. Tai buvo paskutinis gruzinų pasirodymas Lietuvoje šios akcijos metu.

Gruzijos atstovai pristatė savo liaudies dainas, teatralizuotus nacionalinius šokius. Vienas grupės dalyvis, nusileidęs iš scenos prie pat publikos pristatė šokį su durklais.

Po koncerto, festivalio organizatoriai ragino nesiskirstyti – netrukus turėjo suskambėti lietuvių liaudies dainos. Rotušės aikštėje prasidėjo koncertas „Sutrinko bildo“, kuriame pasirodė Vilniaus folkloro ansambliai. 

Festivalio „Skamba skamba kankliai“ programą galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius