-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje bus eksponuojami Salvadoro Dali ir Pablo Picasso darbai

Vilniuje, galerijoje „Arka“, bus eksponuojama per 150 Salvadoro Dali ir Pablo Picasso originalių kūrinių – skulptūros, keramikos, grafikos.
Salvadoro Dali darbų parodą Klaipėdoje pamatė per 10 tūkst. žmonių.
Salvadoro Dali darbų paroda Klaipėdoje / Algirdo Kubaičio nuotr.

Parodą, kuri bus atidaryta trečiadienį, į Vilnių atvežė kolekcininkas Aleksandras Šadrinas. Ji jau rodyta Maskvoje, Minske, Rygoje ir kt. Europos ir Rusijos miestuose, po Vilniaus ją numatoma pervežti į Pekiną.

Visi kūriniai, pristatomi parodoje, yra A.Šadrino nuosavybė, pranešė organizatoriai.

Visa kolekcija buvo suformuota per pastaruosius 15 metų.

Parodoje bus galima pamatyti ne tik žymiausius S.Dali siužetus – tirpstantį laikrodį, dramblį ant plonų kojų, moterį su dėžėmis visame kūne, žirafą ugnyje, tačiau lankytojai atras ir sparnuotas sraiges, muses su karūnomis ir 17 jūros ežių ant raganosio nugaros.

Vida Press nuotr./Moteris galerijoje
Vida Press nuotr./Moteris galerijoje

„Pablo Picasso keramika leis žiūrovui pasinerti į menininko kūrybinių siekių gelmes. Siužetuose ir jų keraminiame išpildyme atsispindi ilgos sąlyčio su pirmykščia dvasia paieškos. Mitiniai faunai, minotaurai, buliai, scenos iš bakchanalijų ir koridos atrado savo vietą ant indų ir ąsočių. Įkvėptas gyvūnų ir paukščių figūrų, Picasso sukūrė ištisą seriją keramikos darbų su ožkos Esmeraldos, kuri gyveno jo namuose, atvaizdais“, – teigia parodos rengėjai.

Vilniaus žiūrovams bus pristatyta 30 keramikos darbų iš buvusios garsios kolekcijos, priklausiusios Ramje šeimai, kurios dirbtuvėse „Madura“ P.Picasso sukūrė visus savo keramikos darbus.

Galerijos salėse bus demonstruojamos filmas-ekskursija, kurioje kolekcijos savininkas pasakos apie savo kolekciją ir kiekvieno kūrinio istoriją atskirai.

Kartu su paroda Vilniuje pirmą kartą bus pristatoma knyga apie S.Dali ir P.Picasso kūrybą, kurioje surinkta vertinga informacija apie genialių Ispanijos menininkų kūrybos ištakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius