-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje – garsiojo teatro iš Sankt Peterburgo spektakliai

Gruodžio 10 d., Vilniaus mažajame teatre viešės žymiojo teatro–festivalio „Baltijskij dom“ iš Sankt Peterburgo trupė, vilniečiams ir sostinės svečiams parodysianti spektaklius vaikams bei suaugusiesiems. Spektakliai vyks rusų kalba.
Spektaklis „Iljos Iljičiaus gyvenimas“
Spektaklis „Iljos Iljičiaus gyvenimas“ / Vilniaus mažojo teatro nuotr.

12 val. jaunieji žiūrovai išvys režisierės Natalijos Indeikinos spektaklį vaikams „Mamos Mū ir jos draugų nuotykiai“, sukurtą visame pasaulyje žinomos švedų rašytojos Jujja Wieslander istorijos apie vietoje nenustygstančią karvę Mamą Mū motyvais.

Ar kada matėte karvę, įsiropštusią į medį? Ar kada girdėjote, kad karvė ieškotų lobio ir mėgtų paplepėti su varnu? Spektaklio herojei karvei Mama Mū nuobodu visą dieną ėsti žolę – ją domina viskas, kas vyksta aplink, tad ji nusprendžia pati tapti įvykių dalyve... Spektaklį režisierė N. Indeikina skiria mažiesiems išdykėliams ir svajotojams, negalintiems nustygti vietoje.

18:30 val. rusų aktoriai parodys spektaklį „Iljos Iljičiaus gyvenimas“, sukurtą pagal I.Gončiarovo romaną „Oblomovas“ ir M. Ugarovo pjesę „Iljos Iljičiaus mirtis“. Spektaklį kūrė režisierius Igoris Koniajevas – Rusijos valstybinės premijos ir Nacionalinės teatro premijos „Auksinė kaukė“ laureatas, prieš porą metų festivalyje „Auksinė kaukė“ Vilniaus publikai pristatęs spektaklį „Palaidokite mane už grindjuostės“.

Spektaklis „Iljos Iljičiaus gyvenimas“ buvo sukurtas dalyvaujant projekte „Šiuolaikinės dramos laboratorija“. Šio projekto programą sudarė šiuolaikinės dramaturgijos kūrinių pristatymas, kūrybinės dirbtuvės, seminarai, praktiniai dramaturgų užsiėmimai. Laboratorijos darbe dalyvavo dramaturgai iš Gruzijos, Danijos, Islandijos, Norvegijos, Suomijos, Švedijos bei naujausių dramaturginių srovių atstovai iš Maskvos, Peterburgo ir kitų Rusijos miestų. Spektaklis „Iljos Iljičiaus gyvenimas“ – pirmasis mėginimas realizuoti Laboratorijos rezultatus teatro–festivalio „Baltijskij dom“ scenoje.

Pagrindinis spektaklio herojus Oblomovas – vienas populiariausių klasikinės rusų literatūros veikėjų. Spektaklyje jis interpretuojamas ne kaip chrestomatinis personažas – tinginystės apologetas, o kaip žmogus, kurio elgesys tampa savitu protestu kasdienybės pragmatizmui.

Šiame spektaklyje Oblomovas renkasi nuoširdų gyvenimą, jis – romantikas. Jo gyvenimo kelyje pasitaikanti meilė pažadina susidomėjimą išoriniu gyvenimu, priverčia jį pramerkti akis ir, regis, galėtų pakeisti jo gyvenimą... Bet lemiamą akimirką Ilja Iljičius pabėga, pasislepia savo vidiniame pasaulyje, kuris galiausiai jį ir nužudo.

Teatras „Baltijskij dom“ įsteigtas 1991 m. daugiau nei pusę amžiaus veikusio anuometinio Valstybinio Leningrado teatro pagrindu. 2000 m. teatrui suteiktas teatro-festivalio statusas. Teatro-festivalio „Baltijskij dom“ scenoje dirba įvairių kartų režisieriai iš Sankt Peterburgo, Maskvos, kitų Rusijos miestų, taip pat iš Lenkijos, Italijos, Bulgarijos ir Ukrainos.

Su Lietuva teatrą-festivalį „Baltijskij dom“ sieja glaudūs ryšiai: čia spektaklius kūrė režisieriai Jonas Vaitkus, Stanislovas Rubinovas, Raimundas Banionis, kompozitorius Faustas Latėnas, aktoriai Vladas Bagdonas, Juozas Budraitis ir Regimantas Adomaitis.

Čia rengiamas kasmetinis Tarptautinis teatro festivalis „Baltijskij dom“, per du dešimtmečius tapęs vienu autoritetingiausių Europos teatrinių renginių. Festivalyje, kurio prioritetas – Baltijos jūros šalių teatro menininkų kūryba, spektaklius rodė visas Senojo žemyno režisūros elitas: C. Marthaleris, Th. Ostermeieris, A. Hermanis, G. Jarzyna, L. Percevalis, K. Lupa, O. Koršunovas, E. Nekrošius. O šių metų spalį vykęs festivalis buvo dedikuotas Vilniaus mažojo teatro įkūrėjo ir meno vadovo Rimo Tumino kūrybai.

Teatro–festivalio „Baltijskij dom“ iš Sankt Peterburgo – gruodžio 10 d. Vilniaus mažajame teatre (Gedimino per. 22).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius