-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žagarės menininkas Musė Vyšnių festivalio lankytojams siūlo pagulėti karste

Žagarės vyšnių festivalio lankytojų šventinėje mugėje laukė ne tik raudonskruostės uogos ir meduoliai. Ekscentriškas ir laisvas miestelio menininkas Edmundas Vaičiulis-Musė, be savo parduodamų medinių šaukštų, siūlo praeiviams ir vieną atrakciją – pagulėti tikrame karste. Šalia jo pastatytas kryžius su apvyniota Ukrainos vėliava.
Žagarės vyšnių festivalio pramoga - karstas
Žagarės vyšnių festivalio pramoga - karstas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Iš tolo matyti virš prekybinių palapinių iškilęs kone keturių metrų aukščio kryžius, apmuturiuotas Ukrainos veliavos spalvos audiniu. Priešais kryžių paguldytas tikras karstas – šiek tiek pradengtas, nelakuotas, aptrintas.

Menininkas E.Vaičiulis-Musė, paklaustas, ką reiškia ši neįprasta kompozicija, tik gūžtelėjo pečiais: „Atsigulkit ir suprasit kiekvienas savaip. Ką aš žinau, ką tai gali reikšti tau ar kitam.“

Pirma į galvą šovusi mintis gulėjusiems – jei nori kariauti, pagulėk karste, gal praeis.

Pirma dažniausiai į galvą šovusi mintis gulėjusiems – jei nori kariauti, pagulėk karste, gal praeis. Kai kurie neišdrįsta to padaryti, net jei kas užmokėtų.

Musė atidengia karstą. Dangtį paremia į kryžių ir išsitiesia karste. Po galva padėta skiedra, kad būtų patogiau. Tas karstas jau ne naujas. Tuo metu, kai iš prezidento posto buvo verčiamas Rolandas Paksas, E.Vaičiulis ant šio karsto buvo užrašęs „Seimas“. Dar galima įžvelgti dažų likučių.

Smalsiausius menininkas šiurpino savo atsakymais. Pasakojo, kad jaunystėje vertėsi kapų plėšikavimu, tai vieną karstą sau pasiliko. O pagulėti tikrame karste tokiems leisdavo už pinigus.

Ar dar ilgai šį karstą menininkas ketina turėti? „Gal ir pasilaidosiu jame, kas žino. Na ir kas kad nelakuotas, ne prabangus. Po žeme po kurio laiko iš visų karstų nieko nelieka. Viskas į dulkes pavirsta“, – filosofiškai atsakė E.Vaičiulis.

E.Vaičiulis-Musė garsėja savo namu, kurį jis visą nuo pamatų iki stogo apkalė įvairiausių dydžių puodais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius