Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keistuolių teatre – užsienio šalių menininkų koncertai ir spektakliai

Keistuolių teatras, pradėdamas XXV savo sezoną, paskelbė šūkį – „Sielą geriausia gydyti menu. Pavyzdžiui – teatru“. Taigi savo esamiems ir būsimiems gerbėjams Keistuoliai šį rudenį ruošiasi padovanoti gerų emocijų dozę kartu su muzikantais iš viso pasaulio bei aktoriais iš saulėtosios Portugalijos.
Portugalų teatro trupė „Jangada“
Portugalų teatro trupė „Jangada“ / Keistuolių teatro nuotr.

Keistuolių teatras šį rudenį užmezgė draugystę su ne pelno siekiančia organizacija „Gera Muzika Gyvai“, kuri į muzikos pasaulio virtuvę pažvelgė kitaip ir melomanams pasiūlė netradicinės muzikos elementais paskanintus koncertus.

„Keistuolių teatras išsiskiria savitu požiūriu į spektaklius ir scenos meną, todėl netradicinio skambėjimo paieškos mus suvedė su „Geros Muzikos Gyvai“ komanda, – teigia teatro prodiuserė Daiva Vaitekūnaitė. – „Gera Muzika Gyvai“ pristato publikai tokius muzikantus, kurie Lietuvos muzikinės scenos kontekste tampa keistu, bet maloniu atradimu. Jų siekis supažindinti melomanus su kitomis kultūromis, plėsti muzikinį akiratį, šviesti visuomenę bei didinti tautų, rasių tarpusavio toleranciją, stiprinti žmonių vienybės idėją Keistuoliams yra priimtinas, todėl mes jiems atveriame savo teatro duris.“

Spalio 31 dieną į Keistuolių teatro sceną žengs dykumų bliuzo puoselėtojas iš Nigerio „Bombino“. Talentingas ir unikalus Afrikos smėlynų muzikantas yra iššūkis rokenrolo žvaigždėms – jo vardas prilyginamas tokioms iškilioms garsenybėms kaip Jimis Hendrixas ar Johnas Lee Hookeris.

„Bombino“ tituluojamas pavyzdiniu Vakarų Afrikos gitaristu – šiam jaunam kūrėjui jau teko garbė įrašyti darbą kartu su grupės „Rolling Stones“ nariais Keithu Richardsu ir Charliu Wattsu.

Lapkričio 6 dieną Keistuolių teatro scenoje – rokeriai iš Tuvos Respublikos „Yat-Kha“. Tą dieną čia susipins neįtikimai žemi gerklinio dainavimo tonai, sunkiosios muzikos ir Sibiro – Centrinės Azijos folkloras.

„Šie muzikantai, tikiuosi, padės tvirtus pamatus Keistuolių teatro ir „Geros Muzikos Gyvai“ ilgai draugystei, taigi jau gruodžio mėnesį netradicinės muzikos gerbėjus kviesime į naujus koncertus“, – pažadėjo D. Vaitekūnaitė.

Mėgstantiems išbandyti kitų šalių teatrą Keistuoliai taip pat turės, ką pasiūlyti.

„Išsiilgusiems saulės ir šilumos lietuviams Keistuolių teatro scenoje – portugališko temperamento gaivalas – tenykštės teatro trupės gastrolės Vilniuje, – teigia D.Vaitekūnaitė. – Teatro „Jangada“ aktoriai mažiesiems žiūrovams parodys spektaklį pagal portugalų rašytojo Aquilino Ribeiro kūrinius „Pasaka apie lapę“. Spektaklis yra unikalus tuo, kad jis pastatytas naudojant tradicines portugalų kaukes ir lėles,  liaudies instrumentus ir muziką.“

Suaugusiems žiūrovams – ne tik geros nuotaikos užtaisas, bet ir nemaža vitamino C dozė – Moljero komedija „Daktaras per prievartą“. Portugalų teatro „Jangada“ trupė žiūrovų Keistuolių teatre lauks lapkričio 10 dieną: vaikų 12 valandą, o suaugusiųjų – 19 valandą.

Keistuoliai yra linkę pasiduoti avantiūrai ir toliau gyventi „aukštyn kojom“, todėl tikisi, kad pasiūlytas sielos gydymo metodas menu bus iš naujo atrastas ir priimtas žiūrovų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius