-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 25

12 dalykų, kuriuos po švenčių galite įsigyti pigiau

Lankomiausiame skelbimų portale Skelbiu.lt nuo šių metų pradžios kai kurių kategorijų skelbimų skaičius šoktelėjo net iki ketvirtadalio. Portalo atstovai tokį pokytį sieja su pasibaigusiomis šventėmis, kuomet dalis žmonių su gautomis dovanomis nusprendžia atsisveikinti ir jas parduoda, kai kada – ir gerokai pigiau.
Kompiuteriai
Kompiuteriai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prekybininkai žino, kad gruodis yra masinio pirkimo mėnuo, kuomet pirkėjai

šluoja viską iš eilės. Praeina kelios dienos ir prasideda atvirkštinis reiškinys – neįtikusios ar nepatikusios dovanos grįžta pas pardavėjus. JAV Nacionalinė mažmeninės prekybos organizacija skaičiuoja, kad iš viso grąžinama apie 8 proc. prekių, tačiau net penktadalis jų grįžta pas pardavėjus po Kalėdų ir Naujųjų metų švenčių. Pirmoji po švenčių darbo diena net turi specialų pavadinimą – „siuntinių grąžinimo diena“.

Dalis dovanų gavėjų pažeidžia dovanų įpakavimą ar praleidžia keturiolikos dienų terminą, per kurį galima grąžinti prekes, suabejoja, reikia daikto ar paslaugos, todėl po kurio laiko realizuoja dovanas per skelbimų portalus.

„Jei lygintume gruodžio pabaigos-sausio pirmosios pusės skelbimų įdėjimo vidurkį su rudens mėnesių skelbimų įdėjimo vidurkiais, tai kai kurių kategorijų skelbimų skaičius šokteli apie ketvirtadalį. Iš kategorijų skelbimų skaičiaus augimo matome, kad lietuviai – praktiški žmonės, dovanoja daiktus, kurie reikalingi buityje ar yra susiję su pramogomis, tačiau tokios dovanos ne visiems patinka ar yra reikalingos – taigi nusprendžiama jas parduoti. O ieškantiems reikalingo prietaiso, įrenginio daikto ar paslaugos tai puiki galimybė sutaupyti“, – teigia portalo Skelbiu.lt atstovė Viktorija Steponavičiūtė.

Pasak V.Steponavičiūtės, dalis žmonių ne atsisako gautų dovanų, tačiau nusprendžia parduoti jau turimą senesnį daiktą ir taip atsinaujinti – tai dar viena priežastis, kodėl pošventiniu periodu padaugėja skelbimų su parduodamais daiktais.

12 dalykų, kurių pošventiniu periodu verta ieškoti Skelbiu.lt:

1. Sporto inventorius – sportavimas yra vienas dažniausių pažadų, duodamų prieš Naujuosius. Todėl nekeista, kad vos po Naujųjų Skelbiu.lt gausu parduodamo sporto inventoriaus.

2. Žaidimai jei esate stalo žaidimų mėgėjas, tuomet sausio pradžioje galite papildyti savo kolekciją. Stalo žaidimai yra viena iš dažniausių dovanų, todėl jų skelbimų skaičius po švenčių taip pat itin išauga.

3. Kompiuteriniai žaidimai – kompiuteriniai žaidimai yra ta sritis, kur jaunimas yra daug labiau pažengęs už suaugusiuosius, todėl čia pataikyti itin sunku. Tą rodo ir išaugęs skelbimų skaičius.

4. Kompiuterių priedai – ieškantiems pelės, USB jungties, kompiuterio kolonėlių verta pasižvalgyti po Skelbiu.lt. Dėl suderinamumo neatitikimo dalis tokio tipo dovanų parduodama.

15min nuotr./Knygos
15min nuotr./Knygos

5. Pramogos: knygos ir kinas – dėl skonio nesiginčijama, todėl dovanojantys knygą ar filmą turėtų susitaikyti, kad ši dovana gali būti parduota. Bet jei ieškote pramogų, jums tai – tik didelis pliusas.

6. Bilietai jei metus nusprendėte praturtinti naujais įspūdžiais, tuomet verta paieškoti pigiau parduodamų bilietų. Skubantys žmonės linkę nešvaistyti laiko ir atsisako renginių, kurie jų nedomina.

7. Antikvariatasnauji metai yra ir apsivalymo laikas. Jei esate retro gerbėjas, tuomet metų pradžia jums gali būti labai sėkmingas periodas.

8. Kompiuteriai – kuo stambesnis pirkinys, tuo daugiau galite sutaupyti. Tai tinka ir kompiuteriams, kurių skelbimų skaičius po metams prasidėjus išauga. Senesni kompiuterių modeliai keičiami naujesniais – jei svarstėte ir jūs apie atsinaujinimą, tai puiki proga.

9. Žaislaitėvai itin daug dėmesio skiria vaikų edukacijai, todėl renkasi, kuriuos žaislus palikti, kuriuos ne. To rezultatas – daugiau skelbimų apie parduodamus žaislus.

„Fotolia“ nuotr./Auksiniai papuošalai
„Fotolia“ nuotr./Auksiniai papuošalai

10. Papuošalai ir aksesuarai yra viena dažniausiai pasaulyje grąžinamų prekių. Ne išimtis ir Lietuva – todėl verta pasidairyti. Rasite ne tik masinės gamybos, bet ir autorinių dirbinių.

11. Fototechnika – fotografavimas yra hobis, kuris paskutiniu metu labai sparčiai populiarėja, tad nekeista, kad fototechnikos kategorija irgi pagausėja.

12. Audiotechnika jei esate melomanas, tuomet laikas patraukti į vinilinių plokštelių medžioklę. Skelbiu.lt statistika rodo, kad po švenčių atsirado daugiau audiotechnikos skelbimų.

Primename, kad nuo pavasario privatūs asmenys dalį skelbimų į Skelbiu.lt gali dėti nemokamai. Toks sprendimas priimtas siekiant aktyvinti skelbimų rinką – portalo tyrimai parodė, kad žmonės turi daug daiktų, kurių nenaudoja, bet ir nerealizuoja. Aktyvindami skelbimų rinką portalo kūrėjai tiki, kad taip prisidės prie aktyvesnės daiktų prekybos ir suteiks galimybę daugiau žmonių įsigyti ar parduoti norimą daiktą už priimtiną kainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius