-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 27

Maskvoje mėlynieji kibiriukai auklėja verslininkus (video, nuotraukos)

Neseniai rašėme apie Rusijos politikus, kurie piktnaudžiaudami švyturėliais įveikia automobilių spūstis. Pasirodo, tokie švyturėliai mėgstami ir Maskvos verslininkų.
„Mėlynųjų kibiriukų“ akcija
„Mėlynųjų kibiriukų“ akcija

Judėjimas, pavadintas „Mėlynieji kibiriukai“, kilo  Maskvoje prasidėjus visuotiniam žmonių, nepatenkintų vairuotojais, kurie nelegaliai naudojasi švyturėliais, kad greičiau įveiktų automobilių grūstis, pasipiktinimui. Prie viršesnių už eilinius eismo dalyvius politikų prisidėjo ir verslininkai, kurie susitaria su pareigūnais ir lieka nenubausti.

„Mėlynųjų kibiriukų“ atstovai vis dažniau organizuoja akcijas, per kurias grupė vairuotojų ant automobilių užsideda mėlynus kibirus ir taip vaizduoja eismo erelius, kurie naudojasi tikrais švyturėliais. Be abejo, tai piktina policininkus, mat jie bejėgiai pasipriešinti tokiai akcijai.

Vaizdo medžiagoje matyti, kad atsiranda drąsuolių, kurie užsiropščia ant mašinos ir perbėga automobilį su kibiru ant galvos. Tokiu būdu valdininkams ir verslininkams parodoma, kad mėlynas kibirėlis ant galvos, kaip ir švyturėlis, suteikia teisę į lengvatas ir lipti kitiems per galvas. Puikus pavyzdys parodyti, kaip jaučiasi paprasti vairuotojai, praleidžiantys „privilegijuotuosius“.

Prie šių drąsių Maskvos piliečių prisidėjo merginos Ukrainoje, kurios protestavo apsinuoginusios. Taip jos bandė atkreipti dėmesį į tą pačią problemą kelyje, o savo demonstraciją surengė priešais Rusijos ambasadą. Tiesa, netrukus pasirodė pareigūnai ir išvežė aktyvistes.

Akcijos Rusijos sostinėje su mėlynais kibirėliais kiekvieną dieną užkrečia vis daugiau vairuotojų. Jie tiki, kad susitelkus daugybei vairuotojų, nepakančių „privilegijuotiems“ eismo dalyviams, problemą pavyks išspręsti kur kas lengviau ir paprasčiau.

VIDEO: Blue bucket-head attacks VIP car opposite Kremlin walls!
VIDEO: "Синие ведерки" ударили автопробегом против "мигалок"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius