-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 21

Vilniuje važinėja gauruotasis „šunamobilis“ (nuotraukos)

Nuo praėjusios savaitės Vilniuje jau galima išvysti keistą kailiu padengtą automobilį, iš priekio primenantį šunį. Didelio dėmesio sulaukiančios transporto priemonės kūrėjai džiaugiasi kol kas neturėję bėdų su policija ir ketina ateityje įgyvendinti ne vieną panašią idėją.
Sostinės gatvėmis riedantis „šunamobilis“ kėlė praeivių susidomėjimą.
Sostinės gatvėmis riedantis „šunamobilis“ gerai nuteikia ne tik praeivius, bet ir pačius neįprasto automobilio kūrėjus Arvydą ir Saulių (dešinėje). / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mes labai mylime šunis, auginame namuose po vieną. Mano pusbrolis turi veterinarijos kliniką... Taip po truputį ir gimė idėja sukurti būtent tokią mašinos išvaizdą. Manau, mums pavyko visai neblogai“, – vylėsi „šunamobilio“ kūrėjas Saulius Girniukaitis.Ši mašina mums kol kas atnešė tiktai džiaugsmą, policija mūsų nesustabdė nė karto. Pamatę mūsų automobilį pareigūnai tik juokiasi.

Sauliaus ir jo draugo Arvydo Miškinio sukurtą „šunamobilio“ idėją įgyvendinti padėjo jų pažįstama siuvėja. Surasti pūkuotus audinius ir jais „apvilkti“ mašiną vaikinams užtruko apie tris savaites. Automobilis į gatvę išriedėjo tik praėjusį penktadienį ir dar išvengė „krikšto“ lietumi. „Kai pradės lyti, mes žadame bėgti į degalinę pasislėpti“, – juokėsi Arvydas.

„Šunamobilio“ kūrėjai teigia, kad automobilis atitinka visus Kelių eismo taisyklių reikalavimus: žibintams iš medžiagos iškirptos skylės, ir priekyje, ir gale įžiūrimi automobilio valstybiniai numeriai. Tik štai nei galiniai šoniniai, nei galinis stiklas nepraleidžia dienos šviesos – jie aptraukti dirbtiniu rudu kailiu, o vietoj galinio stiklo valytuvo linksmai mosuoja „šunamobilio“ uodega.

Tačiau dėl šių mašinos „patobulinimų“ vaikinai dar nė karto nesulaukė policijos pareigūnų pastabų ar nuobaudų. „Ši mašina mums kol kas atnešė tiktai džiaugsmą, policija mūsų nesustabdė nė karto. Pamatę mūsų automobilį pareigūnai tik juokiasi“, – patikino A.Miškinis.

Tačiau vaikinai abejoja, ar kailiu padengtai mašinai pavyktų pereiti techninę apžiūrą. „Teks šiek tiek paplušėti, kol viską nuplėšime. O nuplėšti seksis greičiau nei užklijuoti – klijavome visą dieną“, – pasakojo Saulius.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Sostinės gatvėmis riedantis „šunamobilis“ kėlė praeivių susidomėjimą.
„Šunamobilis“ sulaukia daug praeivių žvilgsnių ir šypsenų.

Vaikinai teigia, kad dėl neįprastos transporto priemonės iš aplinkinių sulaukia tik teigiamos reakcijos: vieni į viršų kelią nykštį, kiti – fotografuoja, filmuoja, dar kiti – pakalbina ir pasidomi, kaip buvo kurtas „šunamobilis“.

Reklamos verslu bepradedantys užsiimti vaikinai nenorėjo atskleisti automobilio modelio. „Šunamobilio“ savininkai ateityje ketina visus nustebinti panašiomis idėjomis – jau dabar jų galvose kirba idėja apie „katinamobilį“. Šiam planui įgyvendinti jau yra numatyta mašina, kuri galėtų būti prikelta antram gyvenimui.

Saulius ir Arvydas tikina, kad yra atviri idėjoms, nori užsiimti labdaringa veikla, padėti beglobius gyvūnus prižiūrinčioms organizacijomis.

„Mes atviri pasiūlymams. Šis automobilis gali būti idealiausia reklama, pavyzdžiui, šunų maistui. Automobilį kūrėme tiek dėl savęs, tiek ir siekdami naudos verslui“, – prisipažino Arvydas. Vaikinai jau dabar sulaukė prašymų automobilį paskolinti –  vienas jų bičiulis automobilį ketina palikti prie įėjimo į savo klubą, vildamasis, kad tai pritrauks daugiau lankytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius