Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

27-erių ekstremalas, nušokęs nuo 275 m. aukščio tilto, liko gyvas

27 metų JAV ekstremalas Christopheris Braveris tik per stebuklą liko gyvas po to, kai neišsiskleidė jo parašiutas atliekant ekstremalų triuką.
Ekstremalo šuolis
Ekstremalo šuolis / Youtube.com nuotr.

Jaunuoliui tikrai pasisekė, kad liko gyvas, nes lemiamą akimirką neišsiskleidė parašiutas, turėjęs pristabdyti laisvą kritimą.

„The Daily Mail“ rašo, kad po smūgio į vandenį jaunuolis buvo sąmoningas.

Incidentas įvyko spalio 15 d. Vakarų Virdžinijoje. Tą dieną buvo minima Tilto šventė. Ta proga Georgeo tiltas atiduodamas į ekstremalų rankas, rengiami base jumping čempionatai. Šį kartą į tokias varžybas suvažiavo 400 sportininkų ir 100 tūkst. žiūrovų.

Žodis BASE šifruojamas Building, Antenna, Span, Earth. O base jumping – tai šuoliai su parašiutu nuo nejudančių objektų.

Matant tūkstančiams, Christopheris šoko žemyn, išskleidė rankas, bet jo parašiutas neišsiskleidė. Krisdamas maždaug 129 km/val greičiu, jis rėžėsi į vandens paviršių. Gelbėtojų ištrauktas iš upės, kritinės sveikatos būklės sportininkas iškart nugabentas į ligoninę.

Medikai nustatė tokias traumas: dubens kaulų lūžiai, stuburo pažeidimai, plaučių trauma. Tačiau šiuo metu ekstremalo būklė vertinama kaip stabili.

Specialistų teigimu, sportininko gyvybę išgelbėjo wind suite (kostiumas iš specialaus audinio, veikiantis panašiai kaip sparnas ar burė), sulėtinęs kritimą.

VIDEO: Bridge Day 2011 Accident

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius