Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip apgauti greitį ribojančias kameras?

Greitį ribojančios kameros yra daugumos vairuotojų siaubas ir galvos skausmas, nes būti nufotografuotam ir po kurio laiko gauti baudos kvito nenori niekas. Tačiau yra kelios gudrybės, padedančios paslėpti savo automobilio numerį arba padaryti jį nematomu „kelių sargams“ su fotoaparatų blykstėmis.
Greičio matuoklis Tuskulėnų g.
Greičio matuoklis Tuskulėnų g. / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Ekspertai teigia, jog jei žmogus važinėja pagal taisykles ir laikosi visų nurodymų, ribojančių greitį, jam nėra dėl ko nerimauti. Tačiau kone kas antras vairuotojas per savo gyvenimą yra truputį ar net labai smarkiai viršijęs leistiną greitį. Tokiems „kelių ereliams“ šie patarimai gali padėti, rašo auto.mail.ru.

Jungtinėse Amerikos valstijose atsiradę būdai kaip paslėpti savo automobilio numerį, kad jo nenufotografuotų ant kelio įtaisyta greičio kamera – nusikalstamas veiksmas. Pavyzdžiui, Vokietijoje, kur tokios kameros gaudo „skraiduolius“ jau daugiau nei pusę amžiaus – už panašų nusižengimą bus itin riesta. Rusijoje, kurioje kameros atsirado palyginti visai neseniai, jei numerių nuotraukoje nesimato, niekas net ir nesivargins ieškoti mašinos savininko pagal automobilio rūšį. Tačiau jei pasivargins ir ras – tuomet atims teises keliems mėnesiams ir uždės 5 tūkstančių rublių baudą.

Kai kurie Rusijos motociklininkai išrado naują numerių fiksavimo būdą – jie pritvirtina valstybinį numerį ne išorinėje, bet vidinėje motociklo ratą dengiančio gaubto pusėje. Pagal įstatymą slėpti ženklo nevalia, tačiau numeris yra, taigi jei kelių inspektorius sustabdys tokį motociklininką, jis negali bausti jo labai griežtai, nes valstybinis transporto registracijos numeris yra. Bauda tokiu atveju siekia apie 100 rublių (kelis dolerius). Tačiau turint omenyje, jog motociklininkai dažniausiai laksto kaip akis išdegę, jie apsisaugo nuo kamerų ir daug didesnių baudų.

Kai kuriose JAV internetinėse parduotuvėse galima įsigyti specialius rėmelius automobilių numeriams. Iš pažiūros jie atrodo kaip paprasti permatomi užvalkaliukai ant numerio, neva apsaugantys plokštę nuo rūdžių ir kitokių mechaninių pažeidimų. Tačiau užtenka vairuotojui paspausti mygtuką, kaip užvalkaliuko elektriniai elementai aktyvuojasi ir padaro numerį visiškai neįskaitomą. Pamatyti, koks yra automobilio numeris greitį ribojančioje kameros nuotraukoje yra visiškai neįmanoma.

Visi puikiai žino, jog elektriniai automobilių numerių rėmeliai, slepiantys skaičius tada, „kada reikia“, yra skirti apgauti greitį ribojančią kamerą ir išvengti atsakomybės.

Gamintojai žino, jog jie elgiasi antiįstatymiškai. Todėl apsidrausdami ant savo gaminio rašo, jog „šis prietaisas buvo sukurtas tam, kad automobiliai, esantys įvairiose parodose arba aukcionuose, nebūtų identifikuoti pagal numerį.“ Tačiau tai tik graži priedanga, nes visi puikiai žino, jog tokie elektriniai automobilių numerių rėmeliai, slepiantys skaičius tada, „kada reikia“, yra skirti apgauti greitį ribojančią kamerą ir išvengti atsakomybės.

Taip pat galima įsigyti specialius filtrus numeriams. Pagal veikimo principą jie kažkuo panašūs į kompiuterių ekranų filtrus, naudojamus interneto kavinėse ar bibliotekose, kad šalimais sėdintis kaimynas nematytų, kas jūsų kompiuterio ekrane. Tokie numerių filtrai iškreipia vieną ar kelias raides arba skaičius, o žiūrint iš viršaus numeris iš viso yra neatpažįstamas. Greitį ribojančios kameros yra tvirtinamos pakankamai aukštai, taigi tokioje nuotraukoje įžiūrėti numerį yra neįmanoma.

Namudinis būdas kaip išvengti atsakomybės – padengti automobilio numerį storu sluoksniu lako. Tokiu, koks yra taikomas įvairiems pramoniniams paviršiams lakuoti. Anot išbandžiusiųjų, lakas atspindi kameros blykstę, taigi numeris nuotraukoje būna „išplaukęs“ ir neatpažįstamas.

JAV gamintojai siūlo dar vieną gudrybę – numerius su spyruoklėmis. Į automobilio sistemą yra montuojamas specialus daviklis, kuris, esant dideliam greičiui, palenkia numerio plokštę žemyn. Taip kamerai, kuri fotografuoja iš viršaus, numeris tampa nematomas.

Pabaigai – smagus anekdotu tapęs realus įvykis iš Vokietijos kelių policijos pasakojimų. Vienas bulgaras, smarkiai nekentęs vokiškų greitį ribojančių kamerų ir Vokietijos patrulių, prieš išvykdamas namo sumanė atkeršyti už prieš tai išrašytas kelias baudas. Vyras kruopščiai uždengė savo automobilių numerius medžiagos skiautėmis ir kelis kartus lėkdamas milžinišku greičių pro greičio kameras rodė vidurinįjį rankos pirštą, specialiai skirtą vietinio miestelio policijos bosui, antrą ir trečią kartą įsigudrino net parodyti savo intymias kūno dalis. Kamera, žinoma, visa tai užfiksavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius