Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Bankoko malonumai už 15 Lt

Po Pietryčių Aziją šiuo metu keliaujantys vilniečiai Rytis ir Kotryna, dienraščio „15min“ skaitytojams pristato, ką galima nuveikti su 15 Lt Tailando sostinėje Bankoke. Tailando valiuta – batas. 15 Lt – tai beveik 200 batų.
Khao San gatvėje už 15 Lt galima išsinuomoti vieną kambarį nakčiai.
Khao San gatvėje už 15 Lt galima išsinuomoti vieną kambarį nakčiai. / R.Davidovičiaus nuotr.

Atvykus į Bankoką ir pabėgus iš jo centro, Khao San gatvėje galite išsinuomoti vieno kambario „apartamentus“. Tik tualetu ir dušu tektų naudotis su kaimynais. Pavargusį po kelionės kūną atstatytų puikus viso kūno tailandietiškas masažas. Jį jums už 15 Lt darytų visą valandą.

Išalkus, nesunkiai nusipirktumėte prinokusių vaisių, netgi 20 lėkštučių. Neabejotinai, tokiu kiekiu tektų dalintis su draugais. Norite atsigerti? Prašau – už 200 batų galite nusipirkti 18 litrų vandens, t.y. 12 butelių po 1,5 l.

Norite užkąsti sočiau, tuomet, paėjėjus nuo Khao San gatvės, rasite iš „Lonely Planet“ gido žinomą vegetarišką restoranėlį „Amawy“. Net neįsivaizduosite, ką ten valgysite, bet bus skanu, aštru ir sveika. Nors gurkšnis lietuviškos degtinės, užmušančios visas bakterijas, tikrai nepakenktų. Už 15 Lt jūs čia galėtumėte pietauti net keturis kartus.

Prabangiame viešbučio „Siam Siam“ restorane, viršutiniame aukšte, už 15 Lt galėtumėte užsisakyti
0,3 l buteliuką vietinio alaus. Kartu su alumi atneštų ir sūrių riešutų bei maloniai šypsotųsi visą jūsų ten buvimo laikotarpį.

Na, o vakare, linksmybės garsiose Bankoko vietose. Štai, jeigu užsuktumėte į Patpongo gatveles, esančias raudonųjų žibintų kvartale, už 15 Lt galėtumėte išgerti alaus buteliuką arba stiprų kokteilį ir grįžti su taksi namo, jeigu apsistojote netoli centro. Beje, naktį taksistai vengia įjungti taksometrą, tad tartis geriau iš anksto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius