Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Po vandeniu ir prie vandens

Po pietryčių Aziją šiuo metu keliaujantys vilniečiai Rytis ir Kotryna, dienraščio „15min“ skaitytojams pristato, ką galima nuveikti su 15 Lt Tailando Koh Tao ir Koh Pha-Ngan salose. Tailando valiuta – batas. 15 Lt – tai beveik 200 batų.
Paplūdimio vakarėliuose toks alkoholinis kokteilis „bucket“ kainuoja 15 Lt.
Paplūdimio vakarėliuose toks alkoholinis kokteilis „bucket“ kainuoja 15 Lt. / R.Davidovičiaus nuotr.

Visame pasaulyje Koh Tao sala garsėja savo nuostabiu jūros dugnu, žuvies gausa. Visa tai pamatyti, jums pakaktų 12-15 Lt. Tiek kainuoja geros įrangos nuoma: plaukmenys ant kojų, kvėpuojamasis nardytojų aparatas. Koralai ir žuvytės pasirodo nuo kranto nuplaukus apie 50 metrų.
Jeigu skirtumėte laiko salų apžiūrėjimui, vienas geriausių būdų tai padaryti – išsinuomoti motorolerį. Čia jais važinėja tiek turistai, tiek ir patys tailandiečiai. Gerai pasiderėjus, galima 2 dienoms išsinuomoti už 200 batų. Kaip ir šalies pietuose, 5 l degalų kainuos dar 200 batų.

Troškulį galėtumėte numalšinti buteliuku kolos. Pas gatvės prekeivį už 15 Lt galite įsigyti 8 buteliukus (po 0,375 l). Jeigu norėtumėte vandens, sumokėję 200 batų gautumėte 20 l.

Koh Pha-Ngan sala traukia linksmybių mėgėjų dėmesį, nes čia vyksta paplūdimio „Full Moon“ vakarėliai. Rašoma, jog tai vieni masiškiausių vakarėlių, vykstančių prie pat jūros. Specialiai jiems, vietos prekeiviai sugalvojo kokteilių komplektus „bucket“. Vienas tokių kainuoja apie 15 Lt. Jums duos kibirėlį, degtinės ar kito alkoholinio gėrimo 0,3 l buteliuką, gaivinamąjį gėrimą, ledukų, šiaudelių. Vos per kelias sekundes pasiruošite norimą kokteilį. Šie „bucketai“ tokie populiarūs, jog ir kitose salose pradėta jais prekiauti, galbūt ir Lietuvą jie pasieks. Tik žinoma, kaina bus kelis kartus didesnė nei Tailande.

Kitą dieną, jeigu skaudėtų galvą po audringo vakarėlio ir norėtumėte ramiai praleisti dieną, užsukę į knygyną pardavinėjantį padėvėtas knygas, už 200 batų galėtumėte išsirinkti paprastą knygelę. Sakau paprastą, nes populiariųjų S.Kingo arba J.Grishamo knygos čia brangesnės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius