Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Imperatorių didybė Pekine

Po pietryčių Aziją keliaujantys vilniečiai Rytis ir Kotryna, dienraščio „15min“ skaitytojams pasakoja, ką galima nuveikti su 15 Lt Kinijos sostinėje Pekine. Kinijos valiuta – ženminbi juanis (CNY). 15 Lt - tai beveik 38 CNY.
Aplankyti Uždraustąjį miestą Pekine galima už 15 Lt.
Aplankyti Uždraustąjį miestą Pekine galima už 15 Lt. / R.Davidovičiaus nuotr.
Temos: 2 Pekinas Kinija

Pekinas (kinų k. – „šiaurinė sostinė“) milžiniškos šalies, milžiniška sostinė. Oficialiais duomenimis, čia gyvena apie 15 mln. žmonių.

Tai daugelio imperatorių sostinė, valdžiusių vieną seniausių civilizacijų. Miesto praeitis turtinga, jame daug senovinių pastatų, muziejų. Už 15 Lt galima aplankyti vieną iš Pekino įžymybių – Uždraustąjį miestą. Prieš daugelį šimtmečių tarnavęs tik imperatorių poreikiams, o dabar duris atvėręs istorinis kompleksas sužavės net ir visko mačiusį keliautoją. Aukštomis sienomis aptvertame mieste, šalia kurio įėjimo kabo didelis Mao Dzeduno paveikslas, daugybė statinių imperatoriams, jo žmonoms, meilužėms, aukštiems valstybės tarnautojams. Norint aplankyti panašios svarbos, grožio ir istorijos objektus Europoje kainuotų kelis kartus daugiau. Įdomu, jog, skirtingai nei kitose šalyse, vietos gyventojams įėjimo kainos tokios pat, kaip ir užsieniečiams.

Tęsiant kelionę po didingus pastatus, už 40 CNY galima patekti ir į Vasariškąją imperatorių rezidenciją, kur imperatoriai ieškodavo poilsio vasaros metu.

Ir pagaliau, kokia gi Kinija be Didžiosios jos sienos. Dar visiškai neseniai sklandė mitas, jog tai vienintelis statinys, matomas iš kosmoso (kiek žinome, dabar tai paneigta). Už 15 Lt pavyks aplankyti dalį, beveik 5000 km besidriekiančios milžiniškos sienos, esančios arčiausiai Pekino. Tai geriausiai restauruota ir labiausiai lankoma sienos dalis. Už 15 Lt jūs galėsite valandų valandas ja vaikščioti, kopti į bokštelius. Daugelis keliautojų Didžiąją Kinijos sieną vadina įspūdingiausiu jų aplankytu objektu. Ir taip vertina ne mėgėjai, bet metų metus kelyje leidžiantys keliautojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius