Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Airijos vyskupas maldauja kunigų pedofilijos aukų atleidimo

Airijos vyskupas, kurio atsistatydinimą dėl kilusio pedofilijos skandalo trečiadienį patenkino popiežius Benediktas XVI, paskelbė „nuoširdaus atsiprašymo“ pareiškimą.
Popiežius Benediktas XVI
Popiežius Benediktas XVI / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jame atsistatydinęs Kloino vyskupas Johnas Magee meldžia seksualinį išnaudojimą jo vyskupijoje patyrusių vaikų atleidimo.

„Pasitraukdamas aš dar kartą noriu nuoširdžiai atsiprašyti visų asmenų, kurie buvo kurio nors kunigo išnaudojami Kloino vyskupijoje mano vadovavimo jai ar bet kokiu kitu metu“, – sakė J.Magee savo laiške.

„Aš maldauju atleisti tų, kuriuos kaip nors nuvyliau arba ko nors neatlikdamas priverčiau kentėti“, – pridūrė Airijos pietinei Kloino vyskupijai vadovavęs vyskupas.

Pasak J.Magee, kovo 9 dieną jis pateikė atsistatydinimo prašymą Benediktui XVI ir tik trečiadienį, prieš pat oficialų Vatikano pranešimą, sužinojo, kad prašymas buvo patenkintas. Aš maldauju atleidimo tų, kuriuos kaip nors nuvyliau, arba kažko neatlikdamas priverčiau kentėti.

„Aš džiaugiuosi, kad mano atsistatydinimo prašymas buvo patenkintas, ir dėkoju vyskupijos kunigams bei tikintiesiems už jų paramą... bei pažadu, kad jie visada bus minimi mano maldose“, – pridūrė vyskupas.

J.Magee pabrėžė, kad prisiėmė „visą atsakomybę“ už kritiką, kuri išsakyta 2008 metų gruodį paskelbtoje Airijos katalikų bažnyčios Nacionalinės vaikų apsaugos tarybos ataskaitoje.

Airijos Vyriausybės nurodymu atliktas tyrimas patvirtino, kad šalies Katalikų bažnyčios hierarchai ne vieną dešimtmetį dangstė žinomus dvasininkų pedofilijos atvejus.

Šeštadienį Vatikano paskelbtame laiške pontifikas atsiprašė už dešimtmečius trukusį vaikų lytinį išnaudojimą, tačiau nesiėmė veiksmų prieš vyskupus, kurie kaltinami dangstę dvasininkus pedofilus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius