Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Asmenukės pakeitė bričių apsipirkimo įpročius: jos nori geriau atrodyti ir perka daugiau drabužių

Asmenukių era padarė tokią įtaką britėms, kad jos ėmėsi keisti savo apsipirkimo įpročius. Ypač tos, kurios yra gimusios 1982–2000 metais, rašo „The Daily Mail“, kurį cituoja newsru.com. Dabar jaunoms Didžiosios Britanijos gyventojams tiesiog būtina visada gerai atrodyti ir, kas svarbiausia, kiekvienoje nuotraukoje vis kitaip.
Asmenukė
Asmenukė / Fotolia nuotr.

Jaunos moterys, pastebi leidinys, siekia bet kokia kaina išpopuliarėti socialiniuose tinkluose, tinklaraščiuose ir videodienoraščiuose, o jeigu išgarsėti nepavyksta – bent jau įamžinti savo stiliaus paslaptis „Facebook“, „Instagram“ ar „Twitter“. Be to, ten pat galima nusipirkti vieną ar kitą patikusį daiktą, tereikia vieno mygtuko spūstelėjimo.

Tad užuot pirkusios įprastinius drabužius, britės kur kas dažniau nei anksčiau renkasi sukneles, sijonus ir aksesuarus, kurie yra tarsi iš naujausių mados kolekcijų ir kokiu dėvi įžymybės. Net jeigu tai tik pigios kopijos.

Atnaujinti garderobą eilinė Didžiosios Britanijos moteris siekia greitai, kaip ir atsikratyti naujais daiktais – neretai po kelių dienų ką tik įsigyti drabužiai keliauja į interneto aukcionus, nes nelabai pasiturinčios jų savininkės trokšta vėl nusipirkti ką nors naujo.

Pirkėjų spaudžiami prekybos tinklai skuba atnaujinti savo kolekcijas taip pat gerokai dažniau. Anksčiau drabužiai neretai būdavo siuvami Kinijoje ar Indijoje, bet visas procesas – užsakymas, gamyba, pristatymas – užtrukdavo apie kelis mėnesius. O tai per ilgas laikas asmenukių erai. Tad dabar rūbai siuvami Rytų Europoje ar net pačioje Didžiojoje Britanijoje, kad tik būtų greičiau.

Išpopuliarėjo ir dar viena paslauga – drabužių nuoma, juk tai labai patogu norint įsiamžinti vos kartą su nauju apdaru.

Fotolia nuotr./Mergina darosi asmenukę
Fotolia nuotr./Mergina darosi asmenukę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius