Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Buvusio britų premjero T.Blairo giminaitė L.Booth atsivertė į islamą

Didžiosios Britanijos buvusio premjero Tony Blairo žmonos pusseserė po kelionės į Iraną atsivertė į islamą ir sako, jog didžiuojasi tapusi musulmonų bendruomenės nare.
Lauren Booth
Lauren Booth / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Islamas

Lauren Booth atsisakė kiaulienos ir alkoholio, meldžiasi penkiskart per dieną ir neatmeta, kad ateityje dėvės musulmonišką skraistę burką, rašė savaitraštis „The Mail on Sunday“.

43 metų žurnalistė ir televizijos realybės šou dalyvė patyrė religinį virsmą prieš šešias savaites, grįždama į Didžiąją Britaniją po viešnagės Irano šventajame mieste Kume.

Būdama Irane „atsisėdau ir pajutau dvasinio morfijaus antplūdį – tiesiog visišką palaimą ir džiaugsmą“, pasakojo ji.

Duodama interviu laikraščiui po Londone šeštadienį vykusio ekumeninio Pasaulinio taikos ir vienybės renginio, moteris sakė: „Šiandien noriu jums pasakyti, jog esu Lauren Booth ir kad esu musulmonė.“

„Man visada atrodė, kad uma (musulmonų bendrija) yra mylinti, taiki vieta ir kad aš didžiuojuosi būdama jos narė“, – pridūrė ji.

Anglų kalba transliuojančioje Irano naujienų televizijoje „Press TV“ dirbanti L.Booth dažnai kritikuodavo savo svainį T.Blairą, kaltindama, kad eidamas taikos pasiuntinio Artimuosiuose Rytuose pareigas jis šališkai palaiko Izraelį ir Jungtines Valstijas.

L.Booth praėjusį mėnesį kraštutinės kairiosios pakraipos laikraštyje „Morning Star“ paskelbtame atvirame laiške rašo: „Aš asmeniškai niekada nesupratau  „politinio islamo“ baimės. Man atrodo, kad religingi žmonės visada turėtų būti susipažinę su pasaulio įvykiais, o ne laikomi neišmanyme – pavyzdžiui, kaip Vidurio Vakarų krikščionys sionistai Jungtinėse Valstijose“.

Po vieno renginio Irane, kuriame buvo gedimą žuvusių palestiniečių, tarp jų Rafaho ir Nabluso miestuose, L.Booth rašė: „Ar atpažįsti šiuos vietovardžius, Tony? Esi pasiuntinys Artimuosiuose Rytuose, todėl tikrai turėtum žinoti. Izraelis žudė vaikus visuose šiuose miestuose. Negi nežinojai?“

LBooth nebuvo įleista į Izraelį ir Egiptą, kai ji išplaukė iš Kipro į Gazos ruožą aktyvistų laivu, protestuojant prieš žydų valstybės vykdomą palestiniečių teritorijos blokadą.

Šis religinio nušvitimo atvejis Blairų giminėje jau ne pirmasis: 2007 metų gruodį T.Blairas atsivertė į katalikybę.

L.Booth yra T.Blairo žmonos Cherie Blair, kuri yra žmogaus teisių aktyvistė, pusseserė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius