Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje nebebus žaislų mergaitėms ar berniukams, bus tik žaislai vaikams

Jau pavasarį garsiame Didžiosios Britanijos prekybos tinkle „Marks&Spencer“ išnyks žaislų skyriai mergaitėms ir berniukams. Tai nereiškia, kad parduotuvėse neliks lėlių ar kaladėlių, tiesiog jos bus kitų spalvų dėžutėse ir su kitokiais užrašais, informuoja wyborcza.pl.
Žaislų parduotuvėje
Žaislų parduotuvėje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Neutralūs žaislai parduotuvėse turėtų atsirasti šių metų pavasarį. Apie permainas tinklas informavo savo paskyroje „Twitter“. Tai buvo atsakymas į klientų skundus, kuriuose buvo skundžiamasi firmos politika išskiriant žaislus mergaitėms ir berniukams.

„Marks&Spencer“ pranešimas skambėjo taip: „Siūlome labai daug įvairių mąstymą skatinančių žaislų, kurie sukurti taip, kad tiktų visiems vaikams, nepriklausomai nuo jų lyties. Atidžiai stebėjome savo klientų komentarus ir pavasarį mūsų žaislai bus neutralūs vaikų lyties atžvilgiu.“

Prekybos tinklo politiką kiek anksčiau sukritikavo britų politikė Stella Creasy. Ji pareiškė, kad prieš Kalėdas ignoravo šio tinklo parduotuves pirkdama dukrai dovaną, kadangi susivokė, kad tas daiktas yra žaislų berniukams skyriuje. Po to socialiniame tinkle ji parodė skandinavų žaislų parduotuvės katalogo nuotrauką su neutraliomis iliustracijomis.

Nuotraukoje matosi, kaip abiejų lyčių vaikai žaidžia su žaislais, nenurodant kam konkrečiai – berniukams ar mergaitėms tie žaislai skirti.

Kiek anksčiau apie permainas paskelbė ir didžiausias žaislų prekybos tinklas Didžiojoje Britanijoje, kuris irgi ketina pardavinėti neutralius žaislus. Iš esmės tai reiškia, kad nuo dėžučių dings informacija, ar žaislas skirtas berniukui, ar mergaitei.

Panašių pokyčių nori ir kiti prekybos tinklai. Kai kur rožinės ir mėlynos etiketės buvo pakeistos raudonai baltomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius