-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dušanbėje pastatytas aukščiausias pasaulyje vėliavos stiebas

Tadžikistano sostinėje iškilmingai atiduotas naudoti aukščiausias pasaulyje vėliavos stiebas – jo aukštis siekia net 165 metrus.

Vėliavos stiebas statyti pradėtas pernai ir užbaigtas šių metų pavasarį. Gegužę įvyko bandomasis vėliavos pakėlimas, bet oficialųjį buvo nuspręsta atidėti. Dabar ši ceremonija įvyko artėjant Respublikos nepriklausomybės dienai, kuri šioje Centrinės Azijos šalyje švenčiama rugsėjo 9-ąją.

Vėliavos iškėlimo ceremonijoje dalyvavo Tadžikistano prezidentas Emomalis Rachmonas, vyriausybės nariai ir deputatai.

„Ši vėliava turės įtvirtinti mūsų nepriklausomybės pasiekimus – taiką, vienybę ir nacionalinę harmoniją“, – E.Rachmonas sakė savo kalboje antradienio vakarą, kai didžiulė vėliava buvo lėtai keliama sostinės Dušanbėje centre.

„Praėjus tūkstančiui metų tadžikų tauta atgavo nepriklausomybę ir valstybingumą, kurio jie siekė visus šiuos metus, o nacionalinė vėliava yra vienas iš šių simbolių“, – pridūrė prezidentas, kai 700 kilogramų sverianti vėliava lėtai išsiskleidė kildama į stiebo viršūnę, apšviesta galingų prožektorių.

Ten taip pat buvo Guinnesso rekordų knygos atstovas, kuris įteikė Tadžikijos prezidentui sertifikatą, patvirtinantį, kad šis vėliavos stiebas iš tikrųjų yra rekordinis.

Naujasis vėliavos stiebas yra Dušanbės centre šalia Tautų rūmų, kuriuose Tadžikistano prezidentas priima užsienio delegacijas. Jį pastatė JAV bendrovės „Trident Support“ specialistai.

Anksčiau aukščiausiu pasaulyje buvo laikomas vėliavos stiebas, pastatytas Azerbaidžano sostinėje Baku, kurio aukštis – 162 metrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius