Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Europa susižavėjo žaidimais

Praėjusiais metais Europos gyventojai vaizdo žaidimams išleido net 8,5 mlrd. eurų. Pasirodo, Senajame žemyne beveik 76 mln. žmonių negali atsispirti šiam pomėgiui.
Europoje vaizdo žaidimų parduodama vis daugiau. Nuotraukoje – populiarus „Pokemonų“ personažas.
Europoje vaizdo žaidimų parduodama vis daugiau. Nuotraukoje – populiarus „Pokemonų“ personažas. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Europa

Bendrovė „Game Vision“ šiuos duomenis pateikė įtraukusi visus europiečius, kurie bent kartą per 12 mėnesių pirko kokį nors vaizdo žaidimą. Nors tokių žaidimų mėgėjų sparčiai daugėja, per pastaruosius penkerius metus padėtis žaidimų rinkoje beveik nepasikeitė. Žaidimų pramonės pajamos didėja tik dėl tų žmonių, kurie anksčiau nesižavėjo vaizdo žaidimais. Užkietėję žaidimų fanatikai savo pomėgiui pinigų išleidžia tiek pat kiek ir anksčiau.

Pajamos iš naminių pultų ir jiems skirtų žaidimų praėjusiais metais sudarė 5,16 mlrd. eurų ir, palyginti su 2007 metais, padidėjo 40 procentų. Dar 2,2 mlrd. eurų žaidimų fanatikai išleido portatyviniams pultams ir jiems skirtiems žaidimams. Kompiuteriniai žaidimai davė tik 1,14 mlrd. eurų pelno.

Visoje Europoje sparčiai daugėja žaidimais besižavinčio jaunimo. 10–19 metų amžiaus grupėje jų padaugėjo nuo 15 iki 25 milijonų. Be to, vis daugiau vyresnio amžiaus žmonių sudomina ši pramoga. Prieš šešerius metus 30–44 metų amžiaus grupėje vaizdo žaidimų mėgėjų buvo vos 6 mln., o dabar jų yra jau 14 milijonų.

Praėjusią gegužę ėmė aiškėti, kad Europos vaizdo žaidimų rinka pagal savo dydį nusileidžia tik Azijos rinkai. 2007 metais Europos Sąjungai priklausančių šalių gyventojai savo pomėgiui išleido 7,3 mlrd. eurų, o daug daugiau gyventojų turinti Azija – tik kiek daugiau nei 7,4 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius