Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gėjų paradas Maskvoje gali vykti tą pačią dieną kaip „Eurovizija“

Rusijos gėjų paradas šiais metais vyks tą pačią dieną, kaip ir „Eurovizijos“ dainų konkursas Maskvoje, kurio dalyviai bus paprašyti paremti homoseksualistų teises scenoje, pranešė Rusijos judėjimo už vienos lyties meilės gynimą aktyvistai.
Gėjų pora.
Gėjų pora / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Sekso mažumų gynimo paradas Maskvoje vyks tą pačią dieną, kaip ir „Eurovizijos“ konkurso finalas – gegužės 16 dieną“, – pranešė renginio organizatoriai tinklalapyje gaypride.ru.

Maskvos valdžia jau ne kartą draudė organizuotus homoseksualistų renginius, o prieš jų dalyvius griežtas protesto akcijas rengia vienos lyties meilės priešininkai.

Nors homoseksualizmas nėra nusikaltimas Rusijos Federacijoje (kaip tai buvo sovietmečiu), jo stipri priešininkė yra ir įtakinga šalies Ortodoksų bažnyčia.

Šįmet Maskvoje organizuojamas „Eurovizijos“ muzikos konkursas jau sulaukė visuomenės dėmesio dėl politinės potekstės.

Gruzija atsisakė dalyvauti konkurse, nes organizatoriai pripažino nepriimtina jų dainą „We Don't Wanna Put In“, kur galima įžvelgti užuominą į Rusijos ministrą pirmininką Vladimirą Putiną.

„Mes tikime, jog tai geriausias būdas parodyti savo poziciją tiems, kas laikosi demokratijos vertybių Europoje ir dalyvauja renginyje, ir paremti kovotojus už žmonių teises Rusijoje“, – cituojami jame vieno gėjų parado organizatorių Nikolajaus Aleksejevo žodžiai.

Kaip pažymima tinklalapyje, Rusijos valdžia iš viso uždraudė jau 167 renginius, organizuotus Rusijos homoseksualistams remti.

Atlikėjai, dalyvaujantys „Eurovizijoje“, bus paprašyti prisisegti ženkliukus ir taip per tiesiogiai transliuojamą renginį parodyti, kad jie remia seksualines mažumas.

Judėjimo aktyvistai ketina išsamiau pranešti apie numatytus renginius vėliau.

Šiais metais po Dimos Bilano pergalės pernai Belgrade „Eurovizija“ pirmą kartą vyks Rusijoje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius