-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gera naujiena rusams – „degtinės ministerija“

Kilus finansinei krizei, dėl kurios mažėja darbo vietų ir lėtėja ekonomikos augimas, rusai pagaliau sulaukė ir gerų naujienų.
Degtinė
Degtinė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Naujos valstybinės alkoholio kontrolės agentūros, kurią spauda džiugiai praminė „degtinės ministerija“, vadovas ragina mažinti mokesčius degtinei, kad šis nacionalinis gėrimas būtų lengviau prieinamas žmonėms, rašo dienraštis „Izvestija“.

Igoris Čujanas, buvęs valstybinės alkoholio monopolininkės „Rosspirtprom“ vadovas, buvo paskirtas vadovauti naujai federalinei alkoholio rinkos priežiūros agentūrai „Rosalkogol“.

Minėtas laikraštis, kuris savo šaltinių nenurodo, rašo, kad I.Čujanas pritartų mokesčio už grynojo alkoholio litrą sumažinimui nuo dabartinių 190,8 rublio (15,5 lito) iki 100 rublių (8 litų).

Tai reikštų, kad mokestis už degtinės puslitrį būtų sumažintas nuo dabartinių 38 rublių iki maždaug 20 rublių.

Toks žingsnis esą būtų „Rosalkogol“ misijos išspręsti rimtą prekybos kontrabandiniu alkoholiu problemą dalis. Kaip pažymi „Izvestija“, Rusijoje kas trečiame parduodamame degtinės butelyje būna sufalsifikuota degtinė.

Prekyba kontrabandiniu alkoholiu turi ne tik rimtų ekonominių pasekmių gamintojams, bet ir daro didelę žalą rusų sveikatai – kasmet apsinuodiję sufalsifikuota degtine Rusijoje miršta dešimtys žmonių.

Kai kuriais pranešimais, rusai ekonominės krizės metu degtinės parduotuvėse perka mažiau ir ima vartoti daugiau naminukės – „samagono“.

„Izvestija“ rašo, kad I.Čujanas šiais metais taip pat gali įvesti minimalią degtinės kainą – maždaug 95-100 rublių, – kad rusai nebepirktų pigaus, bet pavojingo alkoholio.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius