-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijos armija bus apginkluota aštriausiais pasaulyje pipirais

Indijos kariškiai bus apginkluoti nauju ginklu – aštriausiais pasaulyje pipirais, padėsiančiais kovoti su ramybės drumstėjais.
Paprikos
Paprikos / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Armija

Guinnesso pasaulio rekordų knygoje šis pipiras 2007 metais pripažintas aštriausiu pipiru pasaulyje.

Po bandymų kariškiai nusprendė pradėti gaminti šiais pipirais užpildytas rankines granatas, kurios laikinai išvestų iš rikiuotės įtariamuosius, antradienį pranešė Indijos gynybos ministerija.

„Per bandymus Indijos gynybos laboratorijoje, nustatyta, kad čili granata yra tinkama naudoti, tai patvirtino ir Gynybos tyrimų ir plėtros organizacijos mokslininkai“, – sakė pulkininkas R.Kalia, Asamo valstijos gynybos atstovas spaudai.

„Ši priemonė neabejotinai yra itin efektyvi nenuodinga priemonė, nes nuo jos kvapo teroristams užeina stiprus dusulys, ir jiems tenka sprukti iš savo slėptuvių“, – aiškino mokslininkų vadovas R.B.Srivastava.

Pasak jo, parengtas ir aerozolinis šio ginklo variantas, padėsiantis moterims apsiginti nuo užpuolikų, ar policininkams – sklaidyti minias.

Šiaurės rytų Indijoje auginamas pipiras vertinamas dėl savo skonio. Jis ne tik gydo skrandžio sutrikimus, bet ir padeda atlaikyti nepakeliamus vasaros karščius.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius