Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Iniciatyva „Kviečiu į svečius“ burs padėti skurstantiems

Lietuviai kviečiami burtis ir daryti gerus darbus ne tik prieš Kalėdas – pasitikdami pavasarį ir visos gamtos atbudimą pasikvieskite draugus į svečius, susiburkite su bendradarbiais ir prisijunkite prie penktą kartą organizuojamos iniciatyvos „Kviečiu į svečius“, kurios tikslas skatinti bendruomeniškumą ir padėti tiems, kuriems trūksta maisto.
Akcija „Kviečiu į svečius“
Akcija „Kviečiu į svečius“ / Organizatorių nuotr.

Visą mėnesį nuo vasario 16 d. iki kovo 11 d. „Kviečiu į svečius“ iniciatorė Beata Nicholson drauge su „Maisto banku“ ir būriu žinomų žmonių vėl kvies rengti labdaringas vaišes ir surinkti lėšų nepasiturinčių maitinimui.

„Labai smagu, kad labdaringų vaišių tradicija „Kviečiu į svečius“ kiekvienais metais sulaukia vis didesnio palaikymo. Vis daugiau Lietuvos žmonių suvokia, kad tik dalydamiesi ir padėdami vieni kitiems tampame išties laimingi. „Kviečiu į svečius“ dar turi ir stiprų bendruomeniškumo jausmą, nes šios iniciatyvos esmė suburti draugus, kolegas, kaimynus, smagiai su jais praleisti laiką, o tokio susibūrimo metu surinktas lėšas pervesti „Maisto bankui“, kuris pasirūpins tais, kuriems pagalbos labiausiai reikia“, – pasakoja projekto sumanytoja, LNK laidos „Beatos virtuvė“ šeimininkė Beata Nicholson.

„Mums labai patiko Beatos sumanymas naujai įprasminti paskutinį žiemos mėnesį, sako projekto „Kviečiu į svečius“ organizatorių komandai šiemet vadovaujanti „Maisto banko“ projektų vadovė Liūnė Naujikaitė. Pasak jos, šis periodas yra gausus valstybinių švenčių, tai gera proga prisiminti lietuvišką virtuvę, o gal išbandyti kitų tautų tradicinius valgius.

Organizatorių nuotr./Akcija „Kviečiu į svečius“
Organizatorių nuotr./Akcija „Kviečiu į svečius“

Šiemet labdaringas vaišes rengti ragina ir būrys žinomų žmonių – virtuvės šefų, politikų, ekrano žvaigždžių. Dviejų tautinių datų įrėmintą mėnesį jie kvies prie vaišių stalo susėsti gimines, kaimynus, draugus bei kolegas.

„2016-ieji yra paskelbti bendruomenių metais. Kviečiame prisiminti tas šeimas, kurioms kasdien tenka galvoti, ką patiekti ant stalo savo vaikams. Ypač sunkiai verčiasi vienišos vaikus auginančios moterys, daugiavaikės šeimos – žiemą tenka daugiau išleisti būsto šildymui, kamuoja ligos. Kviesime rinkti lėšas, kad padėtumėme joms pramisti. Statistika rodo, kad žemiau skurdo ribos patenka pas trečia tokia šeima“, – sako „Kviečiu į svečius“ organizatoriai .

Populiarinti projektą „Kviečiu į svečius“ šiemet sutiko žiūrimiausia Lietuvoje LNK TV kanalų grupė bei naujienų portalas 15min.lt.

Per ketverius metus labdaringų vaišių dėka jau surinkta 43 tūkstančiai eurų – „Maisto bankui“ tai padėjo kasmet pamaitinti veik 272 tūkst. nepasiturinčiųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius