-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Intelekto lavinimo instruktorė Andrė Pabarčiūtė: charizma yra ugdoma

Dažnas mano, kad charizma – įgimta žmogaus savybė, kurią žmogus arba turi, arba ne. Emocinio intelekto lavinimo instruktorė Andrė Pabarčiūtė galvoja kitaip. Pasak jos, charizmą galima įgyti, lavinant emocinį intelektą.
Pajusti laimę taip paprasta
Intelekto lavinimo instruktorė Andrė Pabarčiūtė: charizma yra lavinama / Flickr.com

„Gebėjimas išreikšti emocijas yra energijos perteklius. Kai žmonės emocionalūs – jie spinduliuoja energiją, vadinasi,  pas juos atsiranda charizma, tokia gyva atmosfera aplink juos“, – Žinių radijo laidoje „Pasaulis pagal moteris“ sakė A. Pabarčiūtė.

Jis gali suvokti, kaip kitas žmogus jaučiasi, kai jis kalba, – apie charizmatišką žmogų pasakojo A.Pabarčiūtė.

Ji paaiškino, kad emocinis intelektas – tai gebėjimas reguliuoti savo emocijas. Kai žmonės yra ramūs ir neslopina emocijų, tuo pat metu gali būti kūrybingi ir spontaniški. Žemo emocinio intelekto žmogų,  A.Pabarčiūtės teigimu, galima atpažinti negatyviose situacijose – tokie žmonės nesivaldo, neigiamomis emocijomis apipila aplinkinius. Žemą emocinį intelektą gali turėti ir, atrodo, labai ramus žmogus:
 
„Tačiau gali būti žmogus, kuris visas emocijas suspaudęs, jis taip pat žemo emocinio intelekto. Toks žmogus gali atrodyti šaltas ir racionalus, bet patekęs į negatyvią situaciją gali netikėtai sprogti – tiek pas jį jau blogo prisikaupę“, – kalbėjo A. Pabarčiūtė.
 
Lektorės teigimu, aukšto emocinio intelekto žmogus pasižymi vidine ramybe, kūrybiškumu, spontaniškumu ir empatija.
 
„Žmogus, turintis ypač aukštą intelektą, moka  bendrauti rezonanse, jis turi  išvystytą empatiją, jis bendrauja girdėdamas kitą žmogų. Jis gali suvokti, kaip kitas žmogus jaučiasi, kai jis kalba. Visos žvaigždės, kurios kažko yra pasiekusios, tapusios savo srities profesionalais, naudojasi empatijos įgūdžiu. Jei naudojiesi empatijos įgūdžiu, nesvarbu, kas tu bebūtum – ar tu jurginų augintojas, ar darai karjerą, kuri savo verslą, ar esi menininkas, – visą laiką jaučiasi, kad tas žmogus girdi kitą žmogų“, – kalbėjo A. Pabarčiūtė.
 
A.Pabarčiūtė tikina, kad tokie žmonės pasiekia aukštų rezultatų bet kur, kur jie dirba, auga ir tobulėja – tokie žmonės, pasak jos, gyvena kokybiškai. 
 
Lektorė sako, kad išlavinti emocinį intelektą galima tada, kai šalia žmogaus atsiranda kitas aukšto emocinio intelekto žmogus – tokį žmogų stebint, galima iš jo mokytis ir perimti emocijų reguliavimą.
 
A.Pabarčiūtė pasakoja, kad ji, išlavinusi savo emocinį intelektą, ne tik patobulėjo kaip dainininkė, bet ir išmoko būti lydere:
 
„Mano balso diapozonas neregėtai prasiplėtė, įgavau labai specifines galimybes dainuoti, neregėtai išaugo kūrybinis potencialas, atėjo pasitikėjimas savimi, ėmiau kurti pati savo unikalius projektus, realizavau savo svajones. Atradau dar vieną talentą, kad aš galiu mokyti žmones – pasirodo, galiu ir lyderiauti, ir vesti grupes, nors anksčiau buvau intravertiška. Būtent dėl išlavinto emocinio intelekto išmokau viešai bendrauti, skaityti paskaitas, vesti užsiėmimus, ir tai tiesiog pakeitė gyvenimą“, – kalbėjo A.Pabarčiūtė.
 
Ji tikino, kad jau 9 metus jos asmeniniai santykiai yra nuostabūs, be jokių konfliktų. Jau kuris laikas emocinio intelekto A.Pabarčiūtė moko jos  kartu su Rimvydu Židžiūnu įkurtoje „Moters magijos mokykloje“, kur mokosi ne tik moterys.
 
„Emocinis intelektas moteriai būtinas, kad ji išmoktų reguliuoti savo emocijas, ne kontroliuoti, o nusiraminti, surasti savo vidinį centrą ir išmokti būti tose emocijose, kurios ją atskleidžia. Jeigu moteris skleidžia daugiau teigiamų o ne neigiamų emocijų – ji gali daryti labai didelį poveikį aplinkai ir įnešti spalvų į asmeninį gyvenimą“, – pasakojo A. Pabarčiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius