-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš „MySpace“ pašalinti potencialūs nepilnamečių tvirkintojai

Neseniai iš socialinio tinklalapio „MySpace“ buvo pašalinta maždaug 90 tūkst. seksualinių priekabiautojų, praneša teisėsaugos pareigūnai.
Informacinės technologijos
Socialininiais tinklalapiais labiausiai žavisi jaunimas. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 MySpace

Šis pažeidėjų skaičius beveik dvigubai viršija pačių „MySpace“ atstovų skaičiavimus, atliktus praėjusiais metais. Šio tinklalapio jaunųjų vartotojų saugumu rūpinasi Šiaurės Karolinos ir Konektikuto generaliniai prokurorai Roy‘us Cooperis bei Richardas Blumenthalis.

R.Cooperis sakė nebuvęs nustebintas tokių skaičių. Jis pareikalavo, kad tiek „MySpace“, tiek „Facebook“, kurie tvirtina turintys daugiau nei 280 mln. vartotojų, imtųsi efektyvesnių priemonių apsaugant vaikus ir paauglius.

Pasak prokuroro, šie internetiniai tinklai buvo sukurti jaunimui, kad palengvintų jų bendravimą. Tačiau jie taip pat pritraukia ir seksualinius maniakus, kurių trokštamas grobis – nepilnamečiai. Būtent todėl, teigia R.Cooperis, šių internetinių svetainių administratoriai turi prisiimti atsakomybę dėl mažamečių saugumo.

Pernai „MySpace“ ir „Facebook“ sutiko, kad jų vidiniu saugumu rūpintųsi ir prokurorai.

Pernai „MySpace“ ir „Facebook“ sutiko, kad jų vidiniu saugumu rūpintųsi ir prokurorai. Abi svetainės pačios ėmėsi apsaugos priemonių, kurios leidžia lengviau patikrinti vartotojų amžių, pašalinti seksualinius priekabiautojus, apriboti suaugusiųjų galimybes tinklalapiuose ieškoti nepilnamečių narių.

Nors prokurorai kol kas nepastebi ypatingos pažangos apsaugant nepilnamečius, „MySpace“ vadovai teigia naudojantys patikimas technologijas, leidžiančias surasti ir pašalinti seksualinius nusikaltėlius. Šiame tinklapyje naudojama „Sentinel SAFE“ duomenų bazė, kurioje saugomi seksualinių priekabiautojų vardai, fizinės bei kitos charakteristikos.

„MySpace“ saugumo reikalų vadovo Hemanshu Nigamo teigimu, „Sentinel SAFE“ šiuo metu yra geriausia minėtam tikslui skirta sistema.

Ruperto Murdocho korporacijai priklausantis „MySpace“ vienija 130 mln. narių visame pasaulyje.

150 mln. vartotojų turinčio „Facebook“ atstovas sakė, kad jų tinklo narių saugumo užtikrinimas visuomet buvo tarp svarbiausių uždavinių.

„Mūsų taisyklės draudžia seksualiniams priekabiautojams jungtis prie „Facebook“ tinklo,“ – teigė šios svetainės atstovas Barry Schnittas. „Džiaugiamės, kad mums dar neteko susidurti su atveju, kai priekabiautojas, pasinaudodamas mūsų tinklu, susitiktų su nepilnamečiu. Daug dirbam, kad tai niekuomet nenutiktų.“

Vis dėlto prokuroras R.Cooperis nėra visiškai patenkintas tokiais tinklalapių atstovų pareiškimais: „Technologijos greitai tobulėja, todėl šioms kompanijos svarbu pirmauti šių technologijų srityje. Tačiau, mūsų nuomone, jie tobulėja nepakankamai greitai.“

Griežti socialinių tinklų apsaugos reikalavimai buvo pradėti taikyti tuomet, kai šie tinklalapiai staiga pradėjo augti, sparčiai daugėjo jiems priklausančių narių. Labiausiai socialiniais tinklais susižavėjo jaunesni interneto vartotojai.

Paskui juos atsekė ir seksualiniai priekabiautojai, kurie nurodydami netikrą savo amžių, bando sugundyti savo aukas.

Kita vertus, atlikto tyrimo duomenys rodo, kad dauguma nepilnamečių, susitinkančių su už save vyresniais asmenimis, sąmoningai supranta tokių susitikimų tikslus ir ko suaugę žmonės iš jų nori.

Prokuroras R.Cooperis mano, kad tai tik pati pradžia kovojant su virtualioje erdvėje besislapstančiais nusikaltėliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius