Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Išlikite liekni – padėsite išgelbėti Žemę

Nutukę žmonės valgo daugiau negu lieknieji, taip pat dažniau važinėja automobiliais – taigi pernelyg didelis kūno svoris aplinkai kenkia dvejopai, sakoma Londone įsikūrusios Higienos ir atogrąžų medicinos mokyklos darbuotojų atliktoje studijoje.
Antsvoris
Antsvoris / AFP/Scanpix

„Kalbant apie maisto vartojimą, gyventi turint antsvorio – tarsi vairuoti daug degalų ryjantį automobilį, o maisto gamyba yra vienas iš svarbiausių veiksnių, kurie sukelia atmosferos taršą šiltnamio efektą stiprinančiomis dujomis", – tyrėjai Philas Edwardsas  ir Ianas Robertsas rašo savo studijoje, kuri buvo paskelbta žurnale „International Journal of Epidemiology“.

„Turime daryti daug daugiau, kad atgręžtume į kitą pusę pasaulinę žmonių tukimo tendenciją ir pripažintume ją svarbiu veiksniu siekiant, kad sumažėtų anglies dvideginio tarša ir lėčiau keistųsi klimatas“, – sako britų mokslininkai.

Pasak jų, dėl kiekvieno antsvorio turinčio žmogaus į atmosferą per metus patenka viena tona daugiau anglies dioksido, palyginti su lieknais asmenimis. Pasaulyje šiuo metu antsvoris nustatytas maždaug 1 mlrd. žmonių, todėl per metus į atmosferą patenka apie milijardu tonų daugiau anglies dvideginio.

Europos Sąjungos statistika rodo, kad kiekvienas Bendrijos pilietis tiesiogiai atsakingas vidutiniškai už 11 tonų į atmosferą per metus išmetamo anglies dvideginio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius