„Kalbant apie maisto vartojimą, gyventi turint antsvorio – tarsi vairuoti daug degalų ryjantį automobilį, o maisto gamyba yra vienas iš svarbiausių veiksnių, kurie sukelia atmosferos taršą šiltnamio efektą stiprinančiomis dujomis", – tyrėjai Philas Edwardsas ir Ianas Robertsas rašo savo studijoje, kuri buvo paskelbta žurnale „International Journal of Epidemiology“.
„Turime daryti daug daugiau, kad atgręžtume į kitą pusę pasaulinę žmonių tukimo tendenciją ir pripažintume ją svarbiu veiksniu siekiant, kad sumažėtų anglies dvideginio tarša ir lėčiau keistųsi klimatas“, – sako britų mokslininkai.
Pasak jų, dėl kiekvieno antsvorio turinčio žmogaus į atmosferą per metus patenka viena tona daugiau anglies dioksido, palyginti su lieknais asmenimis. Pasaulyje šiuo metu antsvoris nustatytas maždaug 1 mlrd. žmonių, todėl per metus į atmosferą patenka apie milijardu tonų daugiau anglies dvideginio.
Europos Sąjungos statistika rodo, kad kiekvienas Bendrijos pilietis tiesiogiai atsakingas vidutiniškai už 11 tonų į atmosferą per metus išmetamo anglies dvideginio.