Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanai kviečia keliauti į praeitį Lietuvoje

2009 metų 2-ajame Ispanijoje leidžiamo turizmo leidinio „National Geographic España“ numeryje paskelbta 10 geriausių pasaulyje kelionių į praeitį. Garbingą 9-ąją vietą užėmė Grūto parkas Lietuvoje.
Skulptūra Leninui Grūto parke
Skulptūra Leninui Grūto parke / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Pasak Lietuvos turizmo informacijos centro (TIC) direktoriaus Barselonoje Raimundo Michnevičiaus, leidinyje rašoma, jog 2001 metais įkurtas parkas yra ta vieta, kur ilsisi sovietinių laikų skulptūros. Minima, kad Grūto parke galima pamatyti Lenino, Stalino bei žinomų Lietuvos komunistų paminklų, praneša Turizmo departamentas.

Be Grūto parko, į pirmąjį dešimtuką taip pat patenka Gaimano kaimelis (Patagonija, Argentina), Kirivinos sala (Papua ir Naujoji Gvinėja), Gorkio-Terelj nacionalinis parkas (Mongolija), Sautosjohkka (Švedija), Peipsi ežeras (Estija), Rygos etnografijos muziejus po atviru dangumi (Latvija), Sinai dykuma (Egiptas).

Per Lietuvos turizmo informacijos centro veiklą ispanai ne tik vis daugiau sužino apie Lietuvos turizmo galimybes, bet ir apie įdomesnius mūsų šalies objektus. 2008 metais Lietuvos TIC Barselonoje rūpesčiu Ispanijos spaudoje buvo publikuota 12 straipsnių, kuriuos ispanų žurnalistai parengė grįžę iš spaudos turų po Lietuvą, ir 65 publikacijos, kurioms informaciją apie Lietuvos turizmo galimybes pateikė Lietuvos TIC.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius