-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijoje gali atsirasti homoseksualams skirtas miestas

Nedidelis Moklinecho miestelis Ispanijoje netoli Malagos gali tapti pirmuoju gyvenamuoju plotu pasaulyje, kuriame didžiąją dalį gyventojų sudarys gėjai ir lesbietės.
Paradas Madride (Ispanija)
Homoseksualai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jeigu kitų metų sausio mėnesį vyksiančio referendumo metu 1000 gyventojų iš 1274 čia gyvenančiųjų balsuos už tai, kad miestas taptų skirtu homoseksualams, visi namai bus perdažyti rožine spalva, skelbia „La Opinion de Malaga“.

Šią iniciatyvą jau palaikė miestelio meras, ir pasirašytas kontraktas dėl apytiksliai 600 naujų namų statybos. Jie būtų pastatyti pagal seksualinėms mažumoms priimtiną architektūrą. Taip pat ketinama sukurti oficialų parką, kur homoseksualai galėtų ieškoti sau partnerių.

Meras sako, kad miesto pritaikymas homoseksualams „visų pirma padėtų išspręsti ekonominės krizės problemas, paskatintų darbo vietų kūrimą statybos sektoriuje, o taip pat padėtų turizmo vystymuisi.“ Meras teigia, kad miestiečiai yra labai draugiški, o iki paplūdimio nuo jo – vos 10 kilometrų.

Moklinechas yra įsikūręs 20 kilometrų į rytus nuo Malagos. Kiekvienais metais rugsėjį čia vyksta vyno ir folkloro šventė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius