-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijoje tyrėjus išgąsdino užrakintame kambaryje rasta šventąja vadintos moters mumija

Šiaurės Italijoje rasti mumifikavęsi moters, kurią vietos gyventojai laikė turinčia antgamtiškų galių, palaikai išgąsdino tyrėjus, kurie mano, kad ji galėjo būti balzamuota.
Mumija
Asociatyvinė nuotrauka. Mumija / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Mumija Italija

Graziella Giraudo, kurią „šventa moterimi“ vadina tie, kas eilėse laukdavo prie jos durų su viltimi sužinoti savo ateitį, buvo rasta sėdinti užrakintame kambaryje, viena ranką padėjusi ant kelių, o kitą pakėlusi, tarsi laimintų.

Tyrėjams kol kas neaišku, ar ji mirė prieš kelis mėnesius, ar kelerius metus, tačiau manoma, kad jos palaikus kažkas apdorojo siekdamas juos apsaugoti nuo irimo.

„Toks dalykas atrodo neįmanomas bendruomenėje, kur visi vieni kitus pažįsta. Tai tarsi siaubo filmas“, – sakė meras Gian Paolo Beretta, kurį sekmadienį citavo dienraštis „Il Messaggero“.

Pareigūnai pradėjo tyrimą „dėl nežinomų asmenų“, kad nustatytų, kas balzamavo G.Giraudo ir ar tas lavonas „siaubo viloje“, kaip dabar ją vadina žiniasklaida, galėjo tapti kulto objektu vietos tikintiesiems.

Netoli nedidelės vilos, kurioje rasti palaikai, gyvenantys artimi velionės giminaičiai negalėjo prisiminti, kada paskutinį kartą ją matė. Incidentas įvyko Borgo San Dalmace Pjemonte.

„Kūnas labai švarus, tarsi kažkas juo būtų rūpinęsis. Kas ir kaip, neaišku“, – vietos laikraščiui „Quotidiano Piemontese“ sakė koroneris Mario Abrate.

G.Giraudo, kuriai dabar būtų 68-eri, buvo aptikta tada, kai mirė moteris, su kuria ji gyveno.

Ji gyveno atskirai nuo savo vyro, kuris drauge su jųdviejų dukra policijai sakė nieko nežinojęs apie jos buvimo vietą.

Vietos gyventojai, kurie pasakojo apie G.Giraudo sugebėjimus numatyti ateitį ir apie tai, kad „net vienuolės prašydavo jos patarimų“, sakė neprisimenantys, kad būtų ją matę po 1995 metų.

„Negalime atmesti galimybės, kad ji buvo garbinama“ po savo mirties, sakė vietos prokuroras Massimiliano Bolla, kurį citavo „La Stampa“.

Pareigūnai pradėjo tyrimą „dėl nežinomų asmenų“, kad nustatytų, kas balzamavo G.Giraudo ir ar tas lavonas „siaubo viloje“, kaip dabar ją vadina žiniasklaida, galėjo tapti kulto objektu vietos tikintiesiems.

„Moteris, kuri gyveno su mumija, buvo atėjusi čia pirkti daug taukų. Tai tikrai atrodė keistas prašymas“, – „La Stampa“ sakė vietos mėsininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius